IMG_6046

IMG 6035 - עוגת גבינה בניחוח פרות הדר IMG 6031 - עוגת גבינה בניחוח פרות הדר

 

IMG 3779 - עוגת גבינה בניחוח פרות הדר

מי לא אוהב עוגות גבינה שיקום?

עוגות גבינה שימושיות ליוםיום לחופש שאנחנו בעיצומו … ואפילו לסעודה שלישית !

אני הולכת להביא לכם כאן מתכון קל אבל טעים ! וכמובן מרשים !

ללא מרגרינה וקצפות…

ממליצה להכין לשבת הקרובה ,במיוחד שבסעודה שלישית רצוי להכין אוכל רציני לפני הצום…

צום קל ונקווה שמשיח יגיע קודם!

IMG 3773 - עוגת גבינה בניחוח פרות הדר

לבצק פריך:

1 ביצה

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

קמח כמה שנכנס ליצירת בלילה נוחה לרידוד

למלית גבינה-יוגורט:
750 גרם (3 גביעים) גבינה לבנה 5%
260 גרם (כוס ושליש) סוכר
1 כף גדושה קליפת תפוז מגוררת
1 כפית קליפת לימון מגוררת
520 מ"ל יוגורט  סמיך  מינימום 7%
6 ביצים
40 גרם (4 כפות שטוחות) קורנפלור

IMG 3774 1 - עוגת גבינה בניחוח פרות הדר

IMG 6041 - עוגת גבינה בניחוח פרות הדר IMG 6045 - עוגת גבינה בניחוח פרות הדר IMG 6046 - עוגת גבינה בניחוח פרות הדר IMG 6064 - עוגת גבינה בניחוח פרות הדר

לציפוי:
390 מ"ל יוגורט יווני סמיך
3 כפות סוכר
1 כף פיסטוקים טחונים
פרוסות תפוז קטן חתוכות לרבעים
דבש, להגשה
אופציונלי-  כמה שקדים פרוסים וזסטים של תפוז לעיטור

כלים:
תבנית 24 ס"מ

אופן ההכנה:

בצק פריך:
  • במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את הביצה הסוכר השמן וקמח עד ליצירת בצק נוח לרידוד
  •  במידת הצורך, ואם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד 1-2 כפות מים קרים.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים, משטחים לדיסקית ועוטפים בנילון נצמד.
  • מצננים כ-1/2 שעה במקרר.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.(או מרופד בניר אפיה)
  • דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.

למלית גבינה:
מחממים תנור לחום 150 מעלות. מערבבים בקערה גדולה גבינה, סוכר, קליפת תפוז וקליפת לימון מגוררת. מוסיפים פנימה את היוגורט בהדרגה תוך עירבוב. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם ומערבבים לתערובת חלקה. מנפים קורנפלור לתוך הבלילה ומערבבים. יוצקים על הקלתית ואופים שעה וחצי, עד שהעוגה יציבה יותר בדפנות אך עדיין רוטטת במרכז. מכבים את התנור, ומניחים לעוגה להצטנן בפנים במשך שעה.

IMG 3774 - עוגת גבינה בניחוח פרות הדר

לציפוי: 
מוציאים את העוגה למשטח העבודה, ומחממים את התנור ל-150 מעלות. מערבבים בקערה יוגורט יווני וסוכר ומשטחים על העוגה. משיבים לתנור ל-5-8 דקות. מעבירים את העוגה לקירור למשך הלילה עד יומיים לפני ההגשה. מעטרים את העוגה סביב בפיסטוקים טחונים, מקשטים בפרוסות תפוז קטן חתוכות לרבעים. אם רוצים מוסיפים לעיטור כמה שקדים פרוסים, זסטים של תפוז.

IMG 3775 - עוגת גבינה בניחוח פרות הדר

4 תגובות
  1. תמר

    ב"ה
    תודה רותי!
    היא נראית מעולה.
    אפשר להשמיט את הביצים מהמלית?
    מעדיפה בלי ביצים בבלילת העוגה…
    הרעיון לעוגה בלי שמנות מבורכת, אני ממש בעד!
    שבת שלום ובע"ה גאולה ממש בקרוב 🙂

    • admin

      תודה תמר
      אף פעם לא ניסיתי להשמיט ביצים מהבלילה . לעניות דעתי היא לא תהיה יציבה ללא ביצים.

  2. אלישבע

    בס"ד

    התמונה הראשונה אליפות! נראה מקצועי מאוד!

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן