מה שלומכם?הרבה זמן לא כתבתי כאן
העומס של החיים…העבודה בתיכון
הילדים, הבית ובעיקר לאחרונה אני מוכרת הרבה עוגות וקינוחים מהבית
אבל הייתי חיבת עצירה לראות מה קורה איתכן, מה שלומכן?
איך עוברים עליכן החיים בכלל וההכנות לפסח בפרט?
מצרפת לכן כאן מתכון מעולה של רולדה כשרה לפסח ללא קטניות ושרויה טעימה ועסיסית מתאימה גם לימות החול אפילו.
רולדה Xl כשרה לפסח
חומרים:
10 ביצים מופרדות
10 כפות סוכר
10 כפות שמן
5 כפות קמח תפוחי אדמה
5 כפות קמח שקדים
10 גר אבקת אפייה
להקציף חלבונים עם סוכר אחרי שנהיה קצף יציב אבל לא מידי להוסיף את שאר החומרים -חלמונים שמן קמח ואבקת אפיה
על מגש להניח נייר אפייה לרסס שמן ולפזר אבקת סוכר
לשפוך את הבלילה ולשטח לכל גודל התבנית תנור( אפשר לחלק את הבלילה ל2 רולדות אני אוהבת אותה מאד שמנמנה)
לאפות על 170 12-14 דקות
כשמוכן לפזר מעל אבקת סוכר ומיד להפוך את הרולדה על נייר אפיה חדש
לקלף את הניר להניח נייר חדש לגלגל את הרולדה להניח על השיש לצינון
למילויכוס קצפת חצי כוס חלב פרוהתותים טחונים/ פרלינה / מחית אחרת לבחירה
להקציף למרקם יציב ולהוסיף מחית פרלינה או תותים טחונים או כל מחית אחרת שרוצים…
לפתוח את קיפולי הרולדה למרוח את הקרם לישר עם פלטה לגלגל את הרולדה .
ציפוי:
1 כוס קצפת
1 כוס שוקולד מריר
להמיס יחד לשפוך מעל הרולדה לפזר שברי אגוזים / שוקולד
תהנו!! חג שמח
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
עוגות לפסח
מה שלומכם? איך עוברים עליכם הימים האחרונים לפני החג? מקווה שסוף סוף כולכן בהדגשה לנשים…
-
עוגת שוקולד לפסח
עוגת שוקולד לפסח החומרים לעוגה 4 ביצים אחד ושליש כוסות סוכר שני שליש כוס שמן…
-
רולדה מקושטת
ניסיתי הרבה פעמים עד שזה הצליח עם המתכון המדויק הבא טיפים: נא לא לנסות להמיר…
2 תגובות
הי,
תודה שחזרת, התגעגענו למתכונים שלך..
לפני שאני מכינה לשבת, כדי להגיע למרקם יציב -לא חייבים פודינג?
חייבת להגיד שהיום טעמתי את הרולדה ואני לא מתה על קצפות וכו׳ אבל זה היה כל כך טעיםם ועסיסי, ממש מפנק ובכלל לא הרגשתי שזה עוגה של פסח🙌😍