מה שלומכם?
איך עוברים עליכם הימים האחרונים לפני החג?
מקווה שסוף סוף כולכן בהדגשה לנשים שמכן כבר מכינות מטעמים במטבח אחרי שהבית מצוחצח….
במיוחד אם פעלתם לפי השיטה שלי …( עינו פוסטים קודמים)
אני רוצה להביא לכם כמה מתכונים קלים ונחמדים
מהירים אבל סופר טעימים ובהמשך אם אספיק גם השראה לשולחן חג מהמם לאלה שאוהבות ליצור הכל בידיים שלהן אפילו קערת ליל הסדר..חכו יש למה לצפות
עוגת שכבות מיוחדת מאד / מקום קטן לחלומות
מצרכים:
6 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
1 אפייה
1וניל
כוס קמח תפוחי אדמה
כוס אגוזי מלך טחונים
כוס שקדים טחונים
כוס קוקוס
1 שוקולד מריר מגורד
רבע כוס שמן
אופן ההכנה
להקציף חלבונים..
להוסיף סוכר בהדרגה
להוסיף וניל ואפיה.
לאחר מכן להוסיף חלמונים ואת כל שאר המרכיבים ולערבב.
לחמם תנור לחום 170.
לשמן תבנית של התנור ולאפות במשך כ – 30 – 35 דקות
לצנן את העוגה היטב על השיש.
לפרוס ל3 חתיכות
להכנת הקרם
להקציף 2 קצפות צמחית תל
1 פודינג וניל
כף אבקת נס קפה
להרכבת העוגה
לחתוך את העוגה לשלושה מלבנים לאורך,
להרטיב את העוגה עם כוס נס קפה בלי חלב.
להניח שכבה ראשונה להרטיב עם נס קפה,
למרוח קרם…
להניח עוד שכבה וכך הלאה עם שלושת השכבות.
לסיים בשכבת קרם .
מעל אפשר לפזר 100 גרם שוקולד מגורד,ואגוזים קצוצים גס
ניתן לקלף את השוקולד מריר
עם הקולפן של הירקות,
זה מוסיף יופי לקישוט.

בהצלחה רבה
עוגיות שוקולד ציפס / חני שפיגלמן
ביצוע וצילום /מקום קטן לחלומות
עוגיות שוקולדצ׳יפס כשל״פ | חני שפיגלמן
~ ללא שרויה
חומרים:
4 כוסות קמח תפו״א
1 כוס סוכר
1.5 כוסות שמן
1/2 כפית מלח
1.5-2 כוסות שוקולדצ׳יפס
2 ביצים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים עד לעיסה אחידה.
יוצרים בידיים רטובות עיגולים, מניחים בתבנית ברווחים ואופים כ25 דקות בחום 180 מעלות.

אולי יתחשק לכם לראות גם
-
פאי לימון משגע לפסח
זה פאי שאתם חייבים להכין לפסח עד שהגעתי למתכון שלו הלכו לי כמה קרמים לפח…
-
עוגת תפוזים עסיסית לפסח
עוגת תפוזים עסיסית לפסח באמת עבדתי בשבילכם הרבה התישבתי מיד אחרי שבת לכתוב לכם מתכונים…