• 054-841-7218
  • 0552561932
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • חנה סנש 8 בני ברק

עוגת אגוזים וקרם מוקה משגעת לפסח

IMG_2760

IMG 2760 - עוגת אגוזים וקרם מוקה משגעת לפסח

עוגת אגוזים וקרם מוקה משגעת לפסח

עוגה טעימה בטרוף ויפה

לא יאמינו לכם שלא מכילה חמץ


החומרים לעוגה (תבנית תנור גדולה )


IMG 2764 - עוגת אגוזים וקרם מוקה משגעת לפסח

6 ביצים מופרדות

1 ורבע כוסות סוכר

150 גרם אגוזים טחונים

150 גרם שןקולד מריר

150 גרם קוקוס

1 כוס קמח תפוחי אדמה

1 שקית אבקת אפיה

3 כפות שמן

1 כף תמצית וניל

IMG 2765 - עוגת אגוזים וקרם מוקה משגעת לפסח


להרטבת העוגה

1 כוס אספרסו או מי ברז מעורבבים עם כף אבקת קפה נמס

החומרים לקרם

2 קצפות

2 כפות קפה(נמס בתוך מעט מים)

2 כפות סוכר

IMG 2762 - עוגת אגוזים וקרם מוקה משגעת לפסח


אופן הכנת העוגה

קוצצים במעבד מזון את השוקולד עד לפרורים קטנים ומערבבים עם הקוקוס והאגוזים

מתוך התערובת הזו שומרים 150 גרם לציפוי העוגה.

לתערובת האגוזים שנשארה מוסיפים הקמח ואבקת אפיה מערבבים

IMG 2767 - עוגת אגוזים וקרם מוקה משגעת לפסח

את החלבונים מקציפים לקצף חזק תוך כדי הוספת הסוכר

מערבבים את החלמונים ביד ומוסיפים לתערובת החלבונים

מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח והאגוזים

מערבבים בזהירות עד לתערובת אחידה

שופכים לתבנית תנור (עדיף עגולה לי לא היה)

אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות.

מצננים את העוגה לכמה שעות במקרר או במקפיא

הכנת הקרם

מקציפים את כל מצרכי הקרם לקצפת יציבה מאד

IMG 2768 - עוגת אגוזים וקרם מוקה משגעת לפסח


הרכבת העוגה

כשהעוגה קרה (או קפואה למחצה) חותכים אותה לרוחבה לשניים.

מרטיבים את שני חלקי העוגה בקפה הנמס

מחלקים את הקצפת ל3 חלקים

שליש אחד למילוי :מורחים מעל אחד החצאים של העוגה ומניחים את החצי השני מעל הציפוי.

שליש שני מצפים את העוגה מכל צדדיה בקצפת

מדביקים את תערובת השוקולד ששמרנו מקודם לציפוי על כל צדדי העוגה(כולל בדפנות)

שליש שלישי מכניסים לשקית זילוף ומקשטים את העוגה מעל.

IMG 2770 - עוגת אגוזים וקרם מוקה משגעת לפסח

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
תגובה אחת
  1. סמדר

    היי, את מאמינה? עשיתי אותה!
    משנה שעברה אני מתכננת שהשנה תהיה עוגה נוספת.. (אצלי לוקח זמן מהרצון עד להגשמה),
    והנה, השנה זה הצליח!
    יצא טעים מאוד!
    אם לא שהכנתי אני בעצמי, באמת שלא הייתי מאמינה שזה פסחי..
    ולבקשות (אי אפשר בלי..):
    לחסרות ידע באפיה כמוני, אולי כדאי לדבר ברחל בתך הקטנה קרי: לציין באיזה אגוזים רצוי להשתמש (השתמשתי בא.מלך),
    ובכלל לפרט יותר (לאפות עד ש.. להסתכל שזה נראה כמו.. ולא לדאוג כי ככה זה אמור להראות..:)
    אה, ואחרון, המקצף שלי של פסח די חלוש, אז הייתי צריכה פודינג לייצב את הקרם.
    במקום פודינג- שלא מצאתי, השתמשתי בקמח תפו"א.. בעלי טען שלא הרגיש הבדל בטעם.
    ותודה על המתכון!

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן