אני אוהבת לימון .ובכלל את הטעם החמצמץ של פרות ההדר.
בכל עוגה וטארט אני מנסה לשלב קליפות לימון ותפוז …
זה נותן טוויסט מעניין למאפה ועושה אותו אלגנטי יותר
מקרונים – זה ה"כישלון" שלי באפיה. אני לא יודעת לפשל פחות מ60% מקרונים
אז אני לא מכינה מקרונים.
אבל מקרון גדול. זה רק אחד (אל תגלו הכנתי 4 כדי שיצאו לי מתוכם 2 יפים פחות או יותר)
ממשיכים להשתפר.
זה קינוח מאד מעניין ושונה. פרווה. מתאים לליל שבת ,לקידוש ולכל שמחה.
וכמובן אין בו טיפת מרגרינה.
לבסיסים:
200 גרם אבקת סוכר
130 גרם אבקת שקדים
100 גרם חלבונים
קורט מלח
40 גרם סוכר
לקרם לימון:
3 גרם ג'לטין
15 מ"ל מים
1 ביצה
2 חלמונים
70 גרם סוכר
קורט מלח
85 מ"ל מיץ לימון
קליפה מגוררת מ-1 לימון
לקישוט קרם:
250 מ"ל שמנת מתוקה
תמצית וניל
קורט מלח
2 כפיות פודינג וניל
לקישוט:
קליפת לימון מגוררת
קוקוס קלוי
אבקת זהב
אופן ההכנה:
- בסיסי מקרון: טוחנים יחד אבקת סוכר ואבקת שקדים.
- שמים חלבונים ומלח לתוך קערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר מרנג והתערובת מתחילה להלבין.
- מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר מרנג יציב ומבריק.
- מוסיפים לקערת המרנג את האבקות הטחונות, ומתחילים לקפל בעדינות את התערובת בקיפול בעזרת מרית, עד שהתערובת אחידה, ויציבה.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים 2 עיגולים בקוטר 20 ס"מ על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. העיגולים צריכים להיות אחידים .
- משהים את בסיסי המקרונים במשך כשעה בטמפרטורת החדר (לפני האפייה) . בזמן זה מחממים את התנור ל-150 מעלות.
- אופים את בסיסי המקרונים במשך 18-20 דקות, עד שהם זהובים ותפוחים.
- מצננים לחלוטין לפני שנוגעים במקרונים. רק כאשר הם קרים לגמרי (אפשר להקפיא לשעה -מומלץ) מפרידים מנייר האפייה.
- קרם לימון: בקערית קטנה שמים ג'לטין ומים ומשהים כרבע שעה בטמפרטורת החדר, עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים.
- בסיר שמים ביצה, חלמונים, סוכר, מלח, מיץ וקליפת לימון מגוררת וטורפים היטב.
- שמים את הסיר על להבה בינונית ומבשלים תוך כדי בחישה כל הזמן, עד שמתקבל קרם סמיך.
- מסירים מהאש ומוסיפים את הג'לטין. מערבבים היטב עד שהוא נמס.
- מסננים את הקרם במסננת .
- מצננים במקרר במשך כשעתיים .
- מעבירים את הקרם לקערה ומערבבים נמרצות עד שהוא חוזר למרקם נוח לעבודה.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק .
קישוט קרם
- בקערה מקציפים שמנת מתוקה, תמצית וניל ומלח .
- מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומקציפים במהירות עד שמתקבל קרם יציב.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן.
- הופכים את אחד מבסיסי המקרונים ומזלפים תלוליות קצפת בחלק החיצוני של המקרון.
- במרכז מזלפים תלוליות צפופות של קרם לימון. סוגרים עם המקרון העליון.
- מקשטים בתלוליות הקרמים שנותרו בצורה חופשית, ומקשטים בקוקוס קלוי , קליפת לימון מגוררת ואבקת זהב.
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
פאי לימון משגע לפסח
זה פאי שאתם חייבים להכין לפסח עד שהגעתי למתכון שלו הלכו לי כמה קרמים לפח…
-
טארט אגוזים ופרלין
לבצק פריך: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ 1 ביצה חצי כוס שמן חצי כוס סוכר…
-
טארט תפוזים ושקדים
אלו 3 גרסאות של אותו מתכון עם תפוזים מיץ תפוזים וקליפות תפוזים דורש קצת…