כולם עסוקים בהכנות לחג
מי לא אוהב את חג הסוכות ?
דפיקות הפטישים וריח הבישולים הם רק מקצת שבחו של החג היפה הזה..
אני מתזזת בין המטבח לסטודיו
כל מקום זה הזדמנות ליצירה מחודשת,למתכון מפתיע
הזמן קצר והמלאכה מרובה ברוך ה'
קחו בינתים מתכון חמוד
פרי פיתוחי ממש.
בצק פריך ללא מרגרינה לקלתית…
קרם פטיסייר עם קרמל
וכדור גלידה וניל בוהק
המתכון מתאים לארוחה פרווה או חלבית.
אם אין לכם תבניות כדורים מסיליקון נסו תבנית אחרת.
רוצו למטבח!!
כדורי מוס לבנים
6 גרם ג'לטין+30 גרם מים
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם שמנת מתוקה או קצפת פרווה לגנאש
100 גרם שמנת מתוקה או קצפת פרווה לקרור הגנאש
200 גרם שמנת מתוקה או קצפת פרווה עבור קיפול
(סה"כ 400 גרם קצפת )
לבצק פריך
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
1 ביצה
כחצי קילו קמח.
לקרם פטייסיר בטעם קרמל
2 כוסות חלב
כוס (קצת פחות) שמנת מתוקה או חלב
250 גרם סוכר
5 חלמונים
50 גרם קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
קישוט דסקיות שוקולד(לא חובה)
100 גרם שוקולד לבן
צבע מאכל לבן(אם רוצים לבן בוהק)
אופן ההכנה
כדורי מוס לבנים
מערבבים ג'לטין ומים ומשהים אותם יחד עד להתמצקות.
ממיסים במקרוגל שמנת מתוקה עבור הגנאש עם שוקולד לבן
מוסיפים את הג'לטין לתערובת החמה טוחנים עם בלנדר מוט
מוסיפים את השמנת לקירור ומערבבים היטב
מקציפים את השמנת לקיפול .מקפלים בזהירות לתערובת ויוצקים לתבניות סיליקון כדורים
מקפיאים.
בצק פריך
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את הביצה הסוכר השמן וקמח עד ליצירת בצק נוח לרידוד
במידת הצורך, ואם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד 1-2 כפות מים קרים.
מעבירים את גושי הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים, משטחים לדיסקית ועוטפים בנילון נצמד.
מצננים כ-1/2 שעה במקרר.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.(או מרופד בניר אפיה)
דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אופים עד שהקלתית מזהיבה.
לקרם פטייסיר בטעם קרמל
בסיר קטן או במיקרו מחממים את החלב והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. בסיר נפרד מבשלים 220 גר' מכמות הסוכר עד לקבלת קרמל עמוק. יוצקים את החלב החם לתוך הקרמל בזהירות תוך עירבוב רצוף לנוזל קרמלי חלק. מערבבים בקערה את החלמונים עם הקורנפלור, תמצית הוניל ויתרת 30 גר' הסוכר. יוצקים את החלב הקרמלי לתוך תערובת החלמונים תוך טריפה רצופה להשוואת טמפרטורות ומשיבים לסיר. מבשלים לעוד כ-2 דקות, תוך עירבוב רצוף, עד שהתערובת מסמיכה לפטיסייר ומתחילה לבעבע. מצננים את התערובת עד שמעט חמימה למגע, מערבבים פנימה מלח, מאפסנים בקירור למשך הלילה.
הכנת דיסקיות השוקולד (ע"פ הדרכה של אלון שבו מקורס שעשיתי אצלו)
מטמפררים שוקולד לבן:ממיסים את השוקולד לטמפרטורה 40-45 מעלות.
מצננים את השוקולד לטמפ' 25-26 מעלות.
מחממים שוב את השוקולד לטמפ' 28-29 מעלות ויוצקים על דף גיטרה.
מדקקים לשכבה דקה ושטוחה.
כשהשוקולד מעט יציב יותר קורצים עגולים. מניחים את דף הגיטרה על מגש ומעבירים למקרר להתיצבות מוחלטת.
הרכבת הטארט:
ממלאים את בצק הקלתית בקרם פטיסייר
מוסיפים 3 כדורי מוס
מקשטים עם דסקיות השוקולד.
בהצלחה !
חג שמח!!!
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
עוגות מהחלומות
בס"ד אני עובדת כל השבוע ב"ה מגיע יום חמישי ואני צריכה לבשל לשבת אין לי…
-
עוגת גבינה מרשימה משולבת תותים שוקולד לבן ופסטוק
זו עוגה יותר טעימה מיפה בד"כ העוגות היפות לא טעימות או מלאות קצפת העוגה הזו…
-
עוגת רכבת
עוגת רכבת ליומולדת גיל שנה לאוריה המתוק לא מצאתי רעיון יותר מקורי אז הנה קבלו…