חג שמח!
נשארו עוד כמה ימים לחג המקסים הזה
הבטחתי מתכונים אבל לא הספקתי להכנס לכאן הרבה
הנה לכם מתכון חלבי לקינוח לסעודת חול המועד האחרונה בסוכה
לא כדאי להכין אותו בגרסה הפרווה כי השוקולד הלבן הפרווה לטעמי לא טעים במיוחד:)
מתכון קל ומהיר
אפשר מלמעלה להוסיף חתיכות תותים במקום גרגירי רימון
אלא שאני רציתי לקשר את המתכון לחגים …
רוצו להכין!
מבטיחה לכם חצי שעת הכנה.
אבל תקפידו לחכות בין שכבה לשכבה להקפאה חלקית.
מרכיבים
לשכבת השוקולד :
200 גרם שוקולד לבן(מומלץ חלבי הפרווה חסר טעם למוס הנוכחי)
100 גרם חלב
260 מ"ל קצפת(חלבית או פרווה)
תמצית וניל
8 גרם אבקת ג'לטין(לא חובה)
לשכבת התותים:
500 גרם תותים
מיץ מחצי לימון
3 כפות סוכר
200 מ"ל קצפת
לעיטור:
גרגירי רימון
מיץ רימונים(לא חובה)
אופן ההכנה
שכבת השוקולד:
ממיסים את הג'לטין במעט מים קרים ומחכים להתייצבות.
ממיסים במקרוגל או בסיר את השוקולד עם החלב. מערבבים היטב.משאירים על האש
ממיסים במקרוגל את הג'לטין במשך 20 שניות ומוסיפים לתערובת החמה .מערבבים היטב ומורידים מהאש.
מקציפים את הקצפת לקצפת רכה במרקם יוגורט מוסיפים את הוניל ומערבבים עם תערובת השוקולד.
שכבת התות:
מרסקים את התותים במעבד מזון עם סוכר ומיץ לימון.
מקציפים את הריץ' ומערבבים עם מחית התות.
הרכבה:
מניחים בתחתים כל כוס שליש קרם תותים
מקפיאים להתיצבות
מוסיפים את שכבת השוקולד
מקפיאים להתיצבות
לבסוף מפזרים גרגירים של רימון מלמעלה ומוזגים מעט מיץ רימונים
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
עוגת גבינה מרשימה משולבת תותים שוקולד לבן ופסטוק
זו עוגה יותר טעימה מיפה בד"כ העוגות היפות לא טעימות או מלאות קצפת העוגה הזו…
-
עוגת שוקולד לפסח
עוגת שוקולד לפסח החומרים לעוגה 4 ביצים אחד ושליש כוסות סוכר שני שליש כוס שמן…
-
טארט שוקולד
אני אוהבת להכין טארטים זה קינוח יפה מרשים ולא מידי מסובך להכנה הבעיה שכמעט תמיד…