יש ימים שאנחנו לא מרגישים ממש שמתוק ושמח לנו…
יש לנו כל מיני דאגות וטרדות.. בואו נקרא להם אתגרים ונסיונות…
שלא הינו מזמינים אותם אלינו מלכתחילה…
בימים כאלו שאנחנו מרגישים קצת חמוץ בלב…
אני נזכרת בעוגה הזו…
עוגה לימונית חמוצה מתוקה כזו…
העוגה הזו מצטרפת לעוד עוגות חמוציות לימוניות הדריות שהכנתי
ומסתבר שהן עוגות טעימות במיוחד
למה?
כי החמיצות מאזנת את המתיקות שלהן.
וכך גם מי שלא אוהב מתוק מתוק (כמוני..):
מתחבר לחמוץ מתוק…
אולי גם בחיים זה ככה—
מקבלים קצת חמיצות כדי להרגיש את מתיקות החיים…
ואת היופי והטוב שיש לנו מעבר לזה..
אולי בלי זה לא הינו זוכרים להודות……
לבסיס:
- 1 ביצה
- 65 גרם סוכר
- 45 גרם שמן
- 60 גרם קמח
- גרידת לימון צהוב וירוק
- חצי שקית אבקת אפייה
מחממים את התנור ל 180 מעלות.
בקערה מערבבים את הביצה עם הסוכר והלימון.
לאחר מכן מוסיפים את השמן.
לבסוף מוסיפים את הקמח ואת האבקת האפיה ומערבבים .
יוצקים את הבצק ברינג משומן של 18 או 20 ס"מ.
אופים כ -10 דקות.
למלית הלימון :
- 2 ביצים
- 30 גרם מרגרינה(!)
- 70 גרם סוכר
- מיץ וגרידת לימון צהוב
- מיץ וגרידת לימון ירוק
בקערה, מקציפים את הביצים עם הסוכר .
מוסיפים את המיץ של 2 הלימונים.
בסיר, ממיסים את המרגרינה ויוצקים את תכולת הקערה. מערבבים היטב עד שהקרם מסמיך. מצננים.
מוס לימון :
- 200 גרם קצפת.
- מלית הלימון שהכנו בשלב הקודם.
- 2 גרם ג'לטין .
ממיסים את הג'לטין במים קרים מאוד.
מחממים מעט ממלית הלימון מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים.
מוסיפים את שאר מלית הלימון לקרם ומערבבים. מצננים.
מקציפים את הקצפת למרקם יוגורט.
כשקרם הלימון פושר, מערבבים בעדינות את הקצפת.
יוצקים את מוס הלימון על הבסיס האפוי.(בתוך הרינג).
שומרים במקפיא לפחות 2 או 3 שעות. או יממה.
מרנג איטלקי :
- 60 גרם חלבונים
- 120 גרם סוכר
- 45 גרם מים
כמה שעות לאחר מכן (או למחרת), שמים את החלבונים בקערה של מקסר.
יוצקים את הסוכר והמים לסיר. מחממים בחום בינוני .
כאשר הסירופ מגיע ל-110 מעלות צלזיוס, מתחילים להקציף את החלבונים, במהירות נמוכה תחילה, כדי להרים אותם בעדינות בזמן שהסירופ מתחמם. ואז מגדילים מעט מהירות.
כאשר הסירופ מגיע ל-118 ° C , מנמיכים את מהירות ההקצפה ושופכים את הסירופ בזרם דק על החלבונים. ממשיכים להקציף במהירות מקסימלית עד שהמרנג מתקרר מעט . זה יכול לקחת 5 עד 10 דקות.
יוצקים את המרנג לתוך שקית זילוף .
הרכבה :
מוציאים את העוגה מהמקפיא ומחלצים בעדינות.
מזלפים תלוליות יפות של מרנג. שורפים מעט ע"י ברנר או בגריל תנור כמה דקות בלבד (זהירות!)
מפזרים גרידת לימון ושומרים את העוגה במקרר.
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
פאי לימון משגע לפסח
זה פאי שאתם חייבים להכין לפסח עד שהגעתי למתכון שלו הלכו לי כמה קרמים לפח…
-
פאי אגסים בקלי קלות
לא יודעת אם טעמים משתנים כשמתבגרים אצל כולם אצלי כן עובדה פעם לא אהבתי טארטים…
-
פאי ערמונים
רק לאחרונה נפל לי האסימון שיש קשר בין הפאייים שאני כ"כ אוהבת לאפות ולגוון לבין…
6 תגובות
נראה מקסים!!!
פוסט כנה ונוגע. תודה.
תודה שרה
מעבר לתמונות היפות, דבריך נכונים מאוד!!!
תודה דוד
אתה לימדת אותי את זה!
הכנתי את העוגה לשבת משפחתית
לקקנו את האצבעות
העיצוב קצת פחות הצליח לי
(אולי באמת תוציאי פוסטים של טיפים, על מרנג איטלקי וג'לטין, על שניהם הייתי רוצה לקרוא קצת יותר, היה לי מדי קצת חומר הפעם)
תודה!!!!!!!!!!
תודה נחמה על המשוב
שמחה שהכנת את העוגה
בעז"ה אנסה לכתוב על ג'לטין ולתת יותר טיפים בנושאי אפיה