עוגיות מקושטות
IMG_6950

IMG 6922 - עוגיות מקושטות

בפורים אני אוהבת לאפות עוגיות מקושטות

כי זה מסורת שקבלתי מאימי תחי' שקבלה מסבתי ע"ה

ואני אוהבת לשמר מסורת

במיוחד אם מדובר ביצירה או מאפה.

מה גם שזה דורש הרבה זמן לקשקש ולקשט

IMG 6918 - עוגיות מקושטות IMG 6921 - עוגיות מקושטות

וגם צבעי מאכל – שאני לא מאד מתחברת…

אז פעם בשנה בפורים – מתאים לי.

הפעם לפורים הכנתי חוץ מעוגיות הפיראטים 

הכנתי עוד עוגיות בכל מיני צבעים וצורות.

IMG 6923 - עוגיות מקושטות IMG 6925 - עוגיות מקושטות IMG 6926 - עוגיות מקושטות IMG 6928 - עוגיות מקושטות

ללא הגדרה מיוחדת

כדי להוסיף למשלוח מנות שלי.

ניתן לציין שהעוגיות עצמן מאד טעימות ופריכות

למרות שהן ללא טיפת מרגרינה.

IMG 6944 - עוגיות מקושטות IMG 6950 - עוגיות מקושטות IMG 6951 - עוגיות מקושטות

אני אופה אותן כל שבת- ללא הציפוי כמובן.

והילדים  מסיימים אותם עוד לפני שבת…

אל תדאגו

אני יודעת שעוד מעט פסח-

IMG 6956 - עוגיות מקושטות

אבל זו דרך מצוינת לסיים שאריות קמח בקלות

ולהרוויח עוגיות למזווה או לשבת…

או לבוקר לילדים שממהרים לצאת לבית ספר.

בריא ומזין.

IMG 6953 - עוגיות מקושטות

המתכון:

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

כפית אבקת אפיה

1 ביצה

3 כפות שקדים טחונים או פסטוקים טחונים

כחצי קילו קמח

IMG 6954 - עוגיות מקושטות

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות.

מכניסים לקערת המקסר את השמן ביצה שקדים פסטוקים והסוכר

מערבבים היטב

מוסיפים בהדרגה את הקמח+אבקת אפיה  עם לישה מהירה ללא התעכבויות.(כמה שפחות לישה)

עד שהבצק מתאחד גמיש ורך לרידוד נוח.

אם הבצק עושה בעיות ולא רוצה להתאחד מוסיפים טיפה מים.

בשלב זה אפשר לכדרר את הבצק ולהכניס למקרר לחצי שעה.

(גילוי נאות אני לא עושה את זה)

מניחים ניר אפיה על השיש.

מניחים מעל את הבצק.

מעל מעט קמח לקימוח.

מרדדים בעדינות מבלי "לרסק" את הבצק יותר מידי.

קורצים עיגולים או לבבות או כל צורה נחשקת.

אופים בתנור כעשר דקות.(תלוי בתנור שלכם) עד שהעוגיות זהובות מעט.

בתאבון.

IMG 6969 - עוגיות מקושטות

שלב הציפוי:

מערבבים כפית חלבון עם 100 גרם אבקת סוכר.

העיסה צריכה להיות די סמיכה . אם היא מידי נוזלית-להוסיף אבקת סוכר

אם היא מידי נוקשה-להוסיף מעט חלבון. להכניס טיפת צבע.

לצפות כל עוגיה בעזרת כף .

לחכות לייבוש (קריטי)

להכין עוד עיסה כזו אבל קצת יותר סמיכה.

להוסיף צבע.

להכניס לשקית זילוף.

לזלף חופשי.

להשאיר לייבוש לילה שלם בחוץ.

אח"כ להכניס לקופסאות.

לשמור במקום יבש .

נ.ב

הבצק נוח וכיפי. אפשר לשלב את הילדים לשלב הקריצה של הצורות.

בהצלחה!

IMG 6968 - עוגיות מקושטות

6 תגובות
  1. יהודית

    מהמם….
    פשוט קונדטורית מקצועית…. 🙂

  2. אלישבע

    בס"ד

    מקסים מקסים!

    יש לך אולי תמונה של העוגיות לא מצופות? תודה מראש…

  3. ריקי

    נראה מושך!
    הציפוי נקרא "רויאל אייסינג"?
    ואם הם טובות עם קמח מלא 80%? (זה מה שנשאר בבית)

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן