בפורים אני אוהבת לאפות עוגיות מקושטות
כי זה מסורת שקבלתי מאימי תחי' שקבלה מסבתי ע"ה
ואני אוהבת לשמר מסורת
במיוחד אם מדובר ביצירה או מאפה.
מה גם שזה דורש הרבה זמן לקשקש ולקשט
וגם צבעי מאכל – שאני לא מאד מתחברת…
אז פעם בשנה בפורים – מתאים לי.
הפעם לפורים הכנתי חוץ מעוגיות הפיראטים
הכנתי עוד עוגיות בכל מיני צבעים וצורות.
ללא הגדרה מיוחדת
כדי להוסיף למשלוח מנות שלי.
ניתן לציין שהעוגיות עצמן מאד טעימות ופריכות
למרות שהן ללא טיפת מרגרינה.
אני אופה אותן כל שבת- ללא הציפוי כמובן.
והילדים מסיימים אותם עוד לפני שבת…
אל תדאגו
אני יודעת שעוד מעט פסח-
אבל זו דרך מצוינת לסיים שאריות קמח בקלות
ולהרוויח עוגיות למזווה או לשבת…
או לבוקר לילדים שממהרים לצאת לבית ספר.
בריא ומזין.
המתכון:
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
כפית אבקת אפיה
1 ביצה
3 כפות שקדים טחונים או פסטוקים טחונים
כחצי קילו קמח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מכניסים לקערת המקסר את השמן ביצה שקדים פסטוקים והסוכר
מערבבים היטב
מוסיפים בהדרגה את הקמח+אבקת אפיה עם לישה מהירה ללא התעכבויות.(כמה שפחות לישה)
עד שהבצק מתאחד גמיש ורך לרידוד נוח.
אם הבצק עושה בעיות ולא רוצה להתאחד מוסיפים טיפה מים.
בשלב זה אפשר לכדרר את הבצק ולהכניס למקרר לחצי שעה.
(גילוי נאות אני לא עושה את זה)
מניחים ניר אפיה על השיש.
מניחים מעל את הבצק.
מעל מעט קמח לקימוח.
מרדדים בעדינות מבלי "לרסק" את הבצק יותר מידי.
קורצים עיגולים או לבבות או כל צורה נחשקת.
אופים בתנור כעשר דקות.(תלוי בתנור שלכם) עד שהעוגיות זהובות מעט.
בתאבון.
שלב הציפוי:
מערבבים כפית חלבון עם 100 גרם אבקת סוכר.
העיסה צריכה להיות די סמיכה . אם היא מידי נוזלית-להוסיף אבקת סוכר
אם היא מידי נוקשה-להוסיף מעט חלבון. להכניס טיפת צבע.
לצפות כל עוגיה בעזרת כף .
לחכות לייבוש (קריטי)
להכין עוד עיסה כזו אבל קצת יותר סמיכה.
להוסיף צבע.
להכניס לשקית זילוף.
לזלף חופשי.
להשאיר לייבוש לילה שלם בחוץ.
אח"כ להכניס לקופסאות.
לשמור במקום יבש .
נ.ב
הבצק נוח וכיפי. אפשר לשלב את הילדים לשלב הקריצה של הצורות.
בהצלחה!
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
משלוח מנות וינטג'
פורים מאחורינו ורק עכשיו מתפנה מעט לרשום על פורים... התחפושות.. המשלוחים ומה שביניהם... בזיקה לתחפושות…
-
פורים עבר...
ומה נשאר ? נשארו הזכרונות החוויות ההארות שזכינו להם ביום פורים.... נשארו התחפושות למכירה והטעמים…
-
המשלוח מנות שלנו SHUSHAN HABIRA
מה נשמע איתכם? איך עבר לכם פורים? פורים זהו חג אהוב על האומניות שביננו... אנחנו…
6 תגובות
מהמם….
פשוט קונדטורית מקצועית…. 🙂
תודה יהודית, תדעי שהן עוגיות מאד פשוטות להכנה ללא הציפוי.
בס"ד
מקסים מקסים!
יש לך אולי תמונה של העוגיות לא מצופות? תודה מראש…
יש לי כאן https://ruthyhayat.co.il/?p=3006
נראה מושך!
הציפוי נקרא "רויאל אייסינג"?
ואם הם טובות עם קמח מלא 80%? (זה מה שנשאר בבית)
כן
ואת יכולה לנסות כוסמין אין סיבה שלא ילך גם אני מנסה מחר