אם אגיד לכם שהעוגה שלפניכם היא פרווה לא תאמינו לי שהיא טעימה
ואם אומר לכם שהיא נטולת גלוטן בכלל תחשבו שאני עובדת עליכם…
אז זהו שתדעו אני אמיתית לגמרי
את העוגה הזו הכנתי בפסח
אחרי כמה ניסויים ובהתחשבות במוצרים שמצאתי כשרים לפסח למהדרין.
אפילו שרויה לא תמצאו בה…
ובקשר לטעם?
היא טעימה בטרוף
מתאימה לימי הקיץ הבאים עלינו לטובה.
השכבה הראשונה אפויה- משולבת שקדים ובעיקר פסטוקים…
שאר השכבות מכילות כל אחת סוג מרקם אחר ופרי שונה.(אפשר לגוון בפרות אחרים על פי שיקולכם)
כדאי לנסות
בהצלחה!
החומרים:
לשכבת פיסטוק:
2 ביצים
40 גרם סוכר
20 גרם -2 כפות קמח תפוחי אדמה
60 גרם שקדים טחונים
20 גרם (כף) מחית פיסטוק
כף שמן
2 חלבונים,
30 גרם (3 כפות) סוכר
לשכבת הקוקוס:
30 גרם (3 כפות) סוכר
15 מ"ל (כף) מים
50 גרם קוקוס טחון
100 מ"ל שמנת להקצפה 38%
לקרם פאפיה ופסיפלורה:
100 גרם מחית מנגו
40 גרם מחית פסיפלורה \פאפיה(ללא גרעינים)
כפית תמצית וניל
4 גרם ג'לטין
25 גרם (2 כפות) סוכר
6 גרם (חצי כף) קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
200 גרם בננות
כף מיץ לימון
לגלידת פסיפלורה\פאפיה:
4 גרם (כפית שטוחה) ג'לטין
80 גרם מחית פסיפלורה\ פאפיה
2 ביצים גדולות
55 גרם (חצי כוס) סוכר
100 מ"ל שמנת להקצפה 38%
ציפוי מנגו:
5 גר' (כפית יפה) ג'לטין
65 מ"ל (חצי כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי
6 מ"ל (חצי כף) מיץ לימון
40 גרם מחית מנגו
10 גרם (כף) קמח תפוחי אדמה
50 גרם (רבע כוס) סוכר
כלים:
תבנית עגולה 24 ס"מ
אופן ההכנה:
לפיסטוק:
מחממים תנור לחום 220 מעלות. מערבבים יחד בקערה את הביצים הטרופות עם אבקת סוכר, קמח, שקדים טחונים, מחית פיסטוק, וחמאה מומסת ומצוננת. בקערת מערבל חשמלי מקציפים את החלבונים והסוכר לקציפה יציבה. יוצקים פנימה את תערובת הפיסטוק ומקפלים יחד לתערובת חלקה. משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לשכבה קצת גדולה יותר מגודל הרינג, ואופים במשך 8 דקות. מצננים.
לקוקוס:
בסיר קטן מבשלים יחד סוכר ומים, עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה. מוסיפים לבשל לעוד 2 דקות תוך בעבוע חזק . מוסיפים את הקוקוס הטחון ומערבבים היטב .
מועכים מעט במזלג,. מקציפים את השמנת, ומערבבים פנימה. משטחים על גבי הפיסטוק בשכבה אחידה, ומעבירים להקפאה להתייצבות.
לקרם :
בסיר קטן מערבבים את מחית המנגו ומחית הפאפיה. מוסיפים את מחית הוניל ומבשלים עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש, מכסים את הסיר.
בינתים משרים ג'לטין בכף מים. מוסיפים לסיר את מחיות הפרי יחד עם סוכר וקמח תפוחי אדמה מעורבב במעט מים, ומבשלים תוך עירבוב רצוף, כך שהתערובת מסמיכה . מכבים אש, ממיסים את הג'לטין ומוסיפים. חותכים את הבננה לקוביות קטנות, יוצקים עליה את מיץ הלימון ומוסיפים פנימה. מערבבים ומצננים היטב. שופכים על העוגה שבמקפיא משטחים ומעבירים שוב להקפאה להתייצבות.
לגלידה:
משרים את הג'לטין בכף מים. בסיר קטן מביאים לרתיחה את מחית הפאפיה או הפסיפלורה. טורפים בקערה קטנה את הביצים והסוכר, יוצקים פנימה את הפאפיה החמה, בזרם דק תוך עירבוב להשוואת טמפרטורות. משיבים את התערובת כולה לסיר, ומבשלים על להבה נמוכה תוך טריפה רצופה, עד שהתערובת מסמיכה מאוד . מסירים מהאש. ממיסים ג'לטין ומערבבים פנימה. מצננים לטמפרטורת החדר. מקציפים את השמנת מעט, ומקפלים פנימה. יוצקים את הגלידה על גבי שכבת הקרם, ומעבירים להקפאה להתייצבות.
ציפוי מנגו:
משרים את הג'לטין בכף מים. בסיר קטן שמים את מיץ התפוזים, מיץ הלימון ומחית המנגו. כשהתערובת מתחממת בוחשים פנימה קמח תפוחי אדמה מומס במעט מים, ואת הסוכר ומערבבים היטב. מבשלים עד שהסוכר נמס והתערובת מסמיכה כמו פטיסייר. מסירים מהאש. ממיסים ג'לטין ובוחשים פנימהיוצקים על גבי הגלידה ומחליקים. מעבירים להקפאה להתייצבות. מסירים את העוגה מהרינג ומניחים על מגש.
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
עוגה לבת מצוה
זו עוגה שהכנתי בהזמנה לבת מצוה העוגה הוזמנה שבועיים לפני הארוע. בדיוק קבלתי מאליאקספרס תבנית…
-
עוגה בצורת בריכה
עוגה בצורת בריכה עוגה "בצורת בריכה" כך ביקש בני בן ה7 שאכין לו ליומולדת. והנה…
-
עוגה עם הפתעה בפנים
זו עוגה לא קלה לביצוע אבל היא מרשימה . מה שטוב שהיא מאד מפתיעה את…
4 תגובות
צהוב
צבע מיוחד לקיץ
שתזכי תמיד לצבוע לנו את החוויות הקולינריות!
תודה רבה
נראה מרענן וקיצי.
רציתי לשאול באלו כשרויות לפסח ניתן להשיג את מחיות הפרי, הג'לטין ומחית הפיסטוק. האם הם קיימים רק בחנויות מתמחות לאפייה?
תודה! פסח כשר, שמח ובריא!
כאן השתמשתי בפרות אמיתיים או שימורים שטחנתי.
בפסח קשה למצוא חנויות מתמחות כשרות לפסח