חג שבועות לפנינו
כולנו מתחילות לחשוב על רעיונות ומתכונים לכבוד החג
בד בבד עם הכנה ראויה למתן תורה
כשאנחנו נכין בעזרת ה' מאפים טעימים לכבוד החג
נזכור שהתורה שלנו היא מתוקה
וצריך לחשוף את המתיקות שלה גם לילדינו ולתלמידותינו
שלא תמיד רואים בה יופי ושמחה
והלואי שנצליח
להאהיב את קיום התורה והמצוות עלינו ועל בנינו היקרים.
בצק לקלתית
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
1 ביצה
חצי קילו קמח
לקרם פיסטוקים:
80 גרם שמן
100 גרם אבקת סוכר
60 גרם שקדים טחונים
60 גרם פיסטוקים טחונים
10 גרם קורנפלור
1 ביצה
2 כפיות מחית פיסטוק
מלית לימון-אננס
130 גר’ סוכר
80 גר’ שמנת
זסט מלימון אחד
קורט מלח
150 גר’ ביצים
80 גר’ מיץ לימון
80 גר’ מיץ אננס
קישוט
30 גר’ פיסטוקים גרוסים
ציוד
6 רינגים בקוטר 8 ס”מ וגובה 2.5 ס”מ
בצק פריך:
במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד שמן סוכר ביצה ומערבלים עד לתערובת קרמית.
מוסיפים קמח וממשיכים לעבד בפולסים עד שמתחילים להיווצר גושי בצק. מחכים שהגוש יתאחד והקערה "תתנקה" לגמרי.לא לעבד יותר מידי. כמה שפחות.
מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים ומשטחים לדיסקית.
עוטפים בנילון נצמד ומצננים את הבצק במשך כ-1 שעה במקרר.
קרם פיסטוקים:
במעבד מזון מניחים יחד שמן, אבקת סוכר, שקדים טחונים ופיסטוקים וטוחנים יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קורנפלור, ביצה ומחית פיסטוק וממשיכים לעבד עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. שומרים בטמפרטורת החדר עד האפייה.
מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח לעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגול בקוטר התבנית ומרפדים את הדפנות בפסי בצק ישרים ליצירת שוליים יפים.
דוקרים את הקלתית במזלג.
מצננים אותה במשך כ-1/2 שעה במקפיא.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
ממלאים את הקלתית בקרם פיסטוקים עד לכ-חצי מגובה הדופן.
אופים אפיה חלקית במשך כרבע שעה, או עד שהבצק מזהיב והקרם תופח.
מצננים .
מלית לימון-אננס והמשך אפייה
שמים שמנת וסוכר בקערה ומערבבים היטב עם מטרפה. מוסיפים ביצים, מלח וזסט וטורפים שוב עד שאחיד. מוסיפים את מיץ הלימון והאננס בהדרגה תוך כדי ערבוב. מוזגים את המלית לתוך כל טארטלט כמעט עד הסוף. מכניסים לתנור ואופים כ-13-18 דקות עד שהמלית יציבה אך עדיין רוטטת מעט במרכז.
מוציאים מהתנור ומצננים לפני הסרת הרינגים. מעטרים עם פיסטוקים. .
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
טארט לימון ואננס לפסח
אני מקווה שאתן בסדר שם במטבח... אחרי הקרב האחרון יושבות עם כוס קפה ומעלעלות במתכונים…
-
פאי לימון משגע לפסח
זה פאי שאתם חייבים להכין לפסח עד שהגעתי למתכון שלו הלכו לי כמה קרמים לפח…
-
פאי לימון לימוני במיוחד
יש ימים שאנחנו לא מרגישים ממש שמתוק ושמח לנו... יש לנו כל מיני דאגות וטרדות..…
4 תגובות
עושה רושם מפתה. מה זה זסט לימון?
תודה ציפורה
זסט לימון זה קליפת לימון מגורדת
רותי,
ממש נראה טעים…
דרך אגב, את מצלמת ממש יפה את התמונות, צלמת מקצועית….
תודה יהודית
אכן למדתי צילום מזון