הכל התחיל מאותו בוקר שנסענו עם המשפחה באוטו וכמעט גרמתי לתאונה כשהצבעתי באושר על תריס עץ ישן וגדול – מציאה די נדירה .

כמובן ירדתי ואספתי אותו באהבה לאוטו. לא לפני שבעלי הודיע שהוא לא הולך לנקות אותו:)
הגענו הביתה. הנחתי אותו בחצר . ואחרי שניקיתי אותו (בפרוט בשלבים בהמשך) העליתי אותו אחר כבוד הביתה.
חודשיים עמד בסטודיו שלי מבלי שמצאתי לו שימוש ולכן גם לא "טיפלתי" בו.

עד שהחלטתי בהברקה של רגע שאכין ממנו דלת ממש(לא עוד קישוטים ) . כמה חודשים אח"כ כשהינו בעיצומו של שיפוץ הדירה החדשה, כבר ידעתי איפה אני הולכת למקם אותו כדלת המפרידה בין חדר שינה ל"משרד" שלי (ששם אקבל תלמידים )
ידעתי שאם אשים אותו שם אז כל החדר שינה יהיה בסגנון הוינטג'. ואז התחלתי לקרוא ולחפש רעיונות איך לצבוע את התריס לבן וישן כהוגן.
צביעה היא דרך מצוינת לשדרג רהיטים ולהעניק להם מראה כפרי בעלויות נמוכות. באמצעות מעט ציוד ניתן למחזר רהיט ישן שזקוק לרענון, או לשדרג רהיט חדש ותעשייתי כך שיראה כמו רהיט בן 100 שנה. בטח כבר ראיתם את הפוסטים השונים שלי באתר .אפשר לחדש\ליישן כל רהיט בהמון דרכים וסגנונות.
הטכניקה שבחרתי הפעם יוצרת אפקט של מראה ישן וחלוד. כדי להשיג את המראה הזה, יש להכין מראש "חומץ חלודה".
חשוב מאוד שהרהיט המיועד לצביעה יהיה מעץ מלא ולא מצופה בעץ, פורמייקה וכדומה(גם לזה יש פתרון -איך מיישנים רהיט עשויה פורמייקה כנסו לפוסט מסגרת מפורמייקה )
במידה ומדובר ברהיט צבוע, יש לשייף אותו היטב ולהסיר ממנו את שאריות הצבע.

אני מצאתי את התריס ברחוב כולו מלוכלך מלא אבק . שייפתי אותו בתחילה עם מסרק ברזל שלוויתי מערבי נחמד שבנה לידי ואח"כ עם מברשת מטאטא ניקיתי והסרתי את כל חתיכות הטייח והצבע שהתחילו "לנשור" ולהתקלף מהרהיט . אח"כ עם מכונת שיוף שלי עברתי שלב אחרי שלב עד שגם היא התעייפה ושבתה . (עדיין לא הבאתי אותה לתיקון):
חומץ החלודה

שלושה ימים לפני צביעת הרהיט, שמים בצנצנת זכוכית צמר פלדה ומכסים בכמות של חומץ . לאחר שלושה ימים מתקבל נוזל בצבע חלודה כהה, שישמש אותנו לצביעת הרהיט.
אתם תצטרכו:
- רהיט מעץ מלא
- 1/2 כוס "חומץ חלודה" (צמר פלדה שהושרה במשך 3 ימים בחומץ )
- דבק פלסטי
- מברשת ישנה .
- צבע על בסיס מים(כאן בחרתי לבן)
- נייר ליטוש גס.
- לכה שקופה
- מטלית
שלבי הצביעה
- מנקים את הרהיט ומשייפים אותו היטב באמצעות מברשת פלדה או משייפת.
- ליצירת אפקט החלודה: צובעים את הרהיט ב"חומץ החלודה" באמצעות מטלית. מניחים לייבוש כ-20 דקות.
- הסדקים: מורחים את הרהיט בדבק באופן לא אחיד ובמספר מקומות. מניחים לייבוש רבע שעה.

- צובעים בצבע לבן במברשת (ישנה להעמקת האפקט) את הרהיט. אין צורך להקפיד על צביעה אחידה ויסודית. מניחים לייבוש מלא כמספר שעות. (במהלך הייבוש ניתן לראות שהמגע בין הצבע לדבק יוצר סדקים שחושפים את החלודה).

- משייפים את קצוות העץ באמצעות נייר ליטוש גס.

- צובעים שכבת לכה שקופה(אני השתמשתי בלקה עם גוון צהוב להעמקת היישון) ומניחים לייבוש מלא.


זהו לבינתים.
אני מאוד אוהבת את המראה שהתקבל במיוחד עם המסילה המיוחדת.
אם יש לכם שאלות-תשאלו
ואם יש לכם פרגונים-תפרגנו..
העיקר שנשמע מכם!
רותי