מה שלומכם?
איך החופש עובר עליכם?
אצלינו עדיין לא חופש..
כלומר לא יהיה כנראה חופש
כי אנחנו על קרטונים וגלגלים…
עברנו דירה בשעה טובה…
והכל פה בלגן
לקחתי הפוגה כדי לשתף אתכם בעוגות שעשיתי בתקופה האחרונה
לפני חודש לא ממש לאחרונה
אם כי גם יום לפני העברה וגם 3 ימים אחרי ההעברה
היתה לי הזמנה של קרוקומבוש
שלא יכולתי לסרב
והכנתי אותו בלי מטבח…..ובלי כיור …אפילו ללא גז. (איך ? על כך בפוסט אחר…)
כל עוגות היומולדת הגבוהות והיפות שאתם רואים
נעשים עם אותו בסיס פחות או יותר
טורט לבן או כושי
מחולק לכמה שכבות עם קרם ביניהם
עיקר העבודה היא עיטוף העוגה בצורה יפה אחידה וחלקה בקרם הקצפת.
את זה לומדים עם הזמן ועם הניסיון.
(אני למדתי פעם ראשונה בקורס זילוף)
אח"כ זה רץ..
מתכון לעוגת בסיס כושית
6 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כוס ושליש מים
1 כוס ושליש שמן
3 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
4 כפות קקאו
200 גר שוקולד מריר
הכנה
מקציפים חלבונים לקצף יציב
מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד כמה דקות טובות לקצף חזק
מוסיפים לפי הסדר חלמונים, שוקולד מומס, שמן, מים ובסוף קמח עם האבקת אפיה.
אופים בתנור מחומם 160 מעלות לפחות שעה.
מוציאים מהתנור כשסכין שננעץ בעוגה יוצא יבש.
מצננים את העוגה ומכניסים לכמה שעות למקרר.
אפשר לחלק את העוגה למס' שכבות לרוחבה
ולמרוח שכבת קרם נכבדה (קצפת + כל מחית שיש : נוגט, ריבת חלב, חמאת בוטנים, קפוצינו ועוד)
לעטוף העוגה :
2 כוסות קצפת
כוס אחת מים
4 כפות סוכר
4 כפות פודינג
מתחילים להקציף את הקצפת והמים. (לטעם משובח אפשר חלב סויה או לחלבי חלב רגיל)
מוסיפים סוכר.
כשהקצפת מתחילה לעלות מוסיפים את הפודינג.
יש להגיע למרקם יציב אבל עדיין רך כמו יוגורט לעטוף העוגה בצורה חלקה.
אופן עיטוף העוגה:
לוקחים במרית גדולה גוש של קרם ומתחילים למרוח על העוגה ולסובב עד שהעוגה יוצאת חלקה.
אפשר להרטיב אח"כ את המרית בתוך קנקן מים רותחים כדי ליישר יותר.
רצוי לעבוד על מגש מסתובב.
כשמסיימים מכניסים את העוגה לייצוב למקרר או מקפיא.
אם רוצים לזלף צורות על העוגה יש להקציף את אותם מרכיבים אבל יותר זמן הקצפה.
שהקרם יצא ממש יציב ולא מרקם יוגורט.
בהצלחה!
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
עוגת רכבת
עוגת רכבת ליומולדת גיל שנה לאוריה המתוק לא מצאתי רעיון יותר מקורי אז הנה קבלו…
-
עוגת יומולדת מרוץ מכוניות
העוגה עשויה משני עיגולים חלולים הגשר עשוי מבריסטול עבה מצופה קרם והילד עשוי סוכר .............
-
עוגת נסיכה
סוף סוף הגיעה בת אחרי סדרת הבנים... ב"ה וליומולדת שלה אפיתי עוגת נסיכה , איך…
4 תגובות
ואווווווו
אמאאאאא
איזה עוגות!!!!!!!!
שלמות אחת אחת!!!
ועוד תוך כדי העברת דירה….
בראוווו!!!!!
אהבה מקלקלת את השורה
תודה יהודית
הי! העוגות שלך פשוט מטריפות!
רציתי לשאול, המים שמובילים לקצפת, זה לקצפת רגילה? או מרוכזת?
אני מוסיפה לכל קצפת