• 054-841-7218
  • 0552561932
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • חנה סנש 8 בני ברק
קרוקומבוש

קרוקומבוש

IMG_9578

 

3 1 - קרוקומבוש

מזמן לא כתבתי פוסטים

ולא כי לא התחשק לי

דוקא מאד רציתי

אבל היתי מידי עסוקה

עברתי דירה

ולא חשבתי שזה כ"כ קשה

ובמיוחד השיפוצים

לקחו לנו את כל הזמן הכסף והמוח…

ועדיין לא נגמרו….

2 2 - קרוקומבוש

היתי חודש בדירה ללא מטבח !!!

שטפנו כלים (תסלחו לי באמבטיה)

וגז לקחנו מגמ"ח גזית קטנה

שמבשלת חביתה בחצי שעה לפחות

20190815 115121 1 - קרוקומבוש

זה בדיוק היה תקופת בין הזמנים

ובחורים רעבים בבית….

שבמקום לאכול ארוחות מושקעות של אמא

אכלו חביתה בצהרים

ופלאפל קנוי בערב

אז תודו שזה מרגש

שאת הקרוקומבוש הזה הכנתי

ללא מטבח!!!!!!

1 1 - קרוקומבוש

לא ויתרתי על ההזמנה הזו

כי בשבילי אפיה היא תרפיה מעל הכל…

היתי בלחץ..

הקרמל לא תפס בגזית הקטנה

אבל לבסוף יצא מהמם!

תראו בתמונות…..

אז נתחיל במתכון

המתכון מתאים לכל מי שרוצה לפאר בר של ארוע או לשמח חברים שחוגגים שמחה

יוצא מרשים ואין מי שלא בא לבר לצלם ….

4 - קרוקומבוש

 

קרם פטיסייר:

8 חלמונים

1.5 כוסות סוכר

6 כפות קמח

2.5 כוסות חלב סויה טעם וניל או חלב רגיל בתוספת תמצית וניל

הכנת הקרם

מקציפים את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

שמים בסיר קטן על האש את החלב +הוניל מביאים לרתיחה מנמיכים ל3 דקות ומכבים את האש.

יוצקים את החלב לתערובת הביצים ומערבבים היטב

מעבירים את כל התערובת הזו לסיר על האש – אש נמוכה תוך בחישה רצופה בכף עץ. אסור שהתערובת תרתח.

מכבים את האש כשהתערובת מאד סמיכה.

 

לבצק רבוך:
חצי ליטר מים
כף סוכר
כפית מלח
200 גרם שמן
300 גרם קמח
6-8 ביצים

לבצק רבוך:
מחממים תנור ל190 מעלות.
בסיר מרתיחים מים מלח סוכר שמן
כשהתערובת רותחת מכבים ומוסיפים מיד את הקמח ומערבבים ידנית.
מעבירים את התערובת למיקסר
ומערבלים היטב
עד שהמסה מתקררת
מוסיפים את הביצים אחת אחת

מערבבים היטב בין ביצה לביצה

התערובת מוכנה כשבמשיכת אצבע הבצק יוצר חוט ארוך ולא נקרע מיידית
(עם הזמן תדעו לבד מתי… בהתחלה יתכנו פשלות קטנות.. כמו כל התחלה)

IMG 9570 - קרוקומבושIMG 9578 - קרוקומבוש

מילוי הפחזניות:

מיד כשהפחזניות נאפו והתקררו מחוררים אותם בתחתיתם עם חוד של צנטר קטן חלק ומניחים בצד.

כדאי לחכות שהקרם יתקרר היטב (אפילו לילה במקרר) כדי למלא את הפחזניות.

ממלאים את הקרם בשקית זילוף עם צנטר חלק ומתחילים למלא בעדינות כל פחזניה

העמדת הפחזניות :

מצרכים לקרמל:

קונוס מקלקר מוכן או מכינים קונוס מבריסטול (צורת חרוט)

חצי קילו סוכר

פרחים לקישוט

20190815 111551 - קרוקומבוש

אופן ההכנה:

בסיר רחב ושטוח שופכים את הסוכר .מדליקים את הגז על אש נמוכה בינונית. לא מערבבים

מחכים עד שהסוכר נמס והופך לצבע חום זהב.

מכבים את הגז.

טובלים בזהירות כל פחזניה בחלקה התחתון בקרמל ומדביקים על הקונוס.

מתחילים כמובן מהחלק התחתון במעגלים מסביב עד שמגיעים למעלה.

מקשטים עם פרחים.

IMG 9561 - קרוקומבושIMG 9562 - קרוקומבוש

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן