• 054-841-7218
  • 0552561932
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • חנה סנש 8 בני ברק
עוגת קרמבו וניל ושוקולד

עוגת קרמבו וניל ושוקולד

IMG_2032

עוגה מאד קלה להכנה כשרה לפסח. עשויה רק שתי שכבות .

שכבת טורט טעימה מאד ומעליה קרם וניל. מומלץ למצוא פודינג זה ישדרג את הטעם

אבל גם אם לא היא טעימה מאד מיניסיון שלי.

עשיתי בה הרבה שינויים כדי להגיע לגובה מרקם וטעם שלדעתי מתאימים לעוגה זו.

בהצלחה !

העוגה מבוססת  על מתכון של פיית העוגות עם שינויים שלי .

IMG 2029 - עוגת קרמבו וניל ושוקולדIMG 2030 - עוגת קרמבו וניל ושוקולדIMG 2031 - עוגת קרמבו וניל ושוקולדIMG 2032 - עוגת קרמבו וניל ושוקולד

החומרים:

לטורט וניל קטיפתי:
200  גרם ביצים

200 גר סוכר

קורט מלח

90 גר קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

140 גר שקדים טחונים

40 גר שמן

כפית תמצית וניל

לקרם וניל:
300 מ"ל (3 גביעים) שמנת להקצפה 38%
120 גרם חלב סויה טעם וניל
100 גרם אבקת סוכר (או חצי פודינג וחצי אבקת סוכר)

לציפוי גנאש שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%

לעיטור (לא חובה):
חצי חבילת שוקולד מריר, מגוררת בקולפן לתלתלים

כלים:
תבנית 24 ס"מ .

אופן ההכנה:

לטורט וניל קטיפתי:
מקציפים  ביצים  עם סוכר ומלח 5-7 דקות לקציפה סמיכה ואוורירית.
מקפלים פנימה  קורנפלור   שקדים טחונים שמן
כפית תמצית וניל.

משטחים את הבלילה בתבנית 24 ס"מ מרופדת בתחתיתה בנייר אפייה .
אופים 25-35 דקות כך שהעוגה משחימה יפה ואינה רוטטת .
מצננים היטב.

לקרם וניל:
לאחר שהעוגה הצטננה היטב עוברים להכנת קרם הוניל.
מקציפים בקערת מערבל חשמלי את כל חומרי הקרם לקבלת קרם יציב ומשטחים על העוגה,
מעבירים להקפאה למשך הלילה .

לציפוי גנאש:
ממיסים יחד שוקולד קצוץ ושמנת במיקרוגל או בסיר. מערבבים לקרם חלק.
מצננים היטב כך שהציפוי אינו חם למגע ומסמיך קצת אך עדיין מספיק נוזלי ליציקה, יוצקים את הציפוי ומשטחים על העוגה,
מקררים לשעתיים או יותר להתייצבות. מעטרים את העוגה בתלתלי שוקולד.

IMG 2030 1 - עוגת קרמבו וניל ושוקולדIMG 2031 1 - עוגת קרמבו וניל ושוקולדIMG 2032 1 - עוגת קרמבו וניל ושוקולדIMG 2034 - עוגת קרמבו וניל ושוקולדIMG 2035 - עוגת קרמבו וניל ושוקולד

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
6 תגובות
  1. רחל

    תודה רבה על כל המתכונים אני משתמשת בהם המון
    לגבי המתכון של העוגת קרמבו 200 ביצים… ועוד עם הקורונה? בטח טעות סופר

    • רותי היאט עורכת האתר

      תודה רבה
      שמחה שאת משתמשת במתכונים
      תיקנתי את הטעות
      מדובר על 200 גרם

    • טל

      כמה זה 200 גרם ביצים?
      ואשמח לדעת מידות שכתובתו לא בגורמים…..לצערי לא מחזיקה משקל קצת מסובך להתחיל לחשב את זה במיוחד שהקטנים סביבנו….;)

      • רותי היאט עורכת האתר

        200 גרם זה בערך 4 ביצים אבל ממש בערך.
        מאד כדאי להחזיק משקל על השיש זה זול ואני עושה הכל עם זה
        יש כיום ביצים ענקיות של אקסטרא לארג וביצים קטנות כך שזה ממש לא יהיה מדויק אם לא אתן גרמים

  2. רותי

    מתכון מהמם. אבל האם קיים חלב סויה כשר לפסח? עד היום סברתי לתומי שסויה זה קטניות או שזה מקביל לפולי קקאו?

    • רותי היאט עורכת האתר

      כן סויה זה קטניות וזה קיים לאוכלי קטניות
      את יכולה להמיר לחלב מכל סוג חלב רגיל חלב שקדים חלב קוקוס וכו

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן