• 054-841-7218
  • 0552561932
  • HAYATRUTHY@GMAIL.COM
  • חנה סנש 8 בני ברק
עוגת טורט תפוזים

עוגת טורט תפוזים

IMG_2062

חג שמח לכם

העוגה הזו ממש קלה להכנה וטעימה

הכנתי אותה השנה כבר 4 פעמים ל4 לקוחות שהזמינו דוקא אותה

היא ללא שרויה וללא קטניות

היא יפה וטעימה אוורירית ומאד רכה בפנים

IMG 2060 - עוגת טורט תפוזים

בקיצור מושלמת לחג!

מה גם שקלה מאד להכנה

התפוזים המקורמלים אל תוותרו עליהם הם מוסיפים יופי ועסיסיות לעוגה

מועדים לשמחה!

נ.ב מה דעתכם על התמונה? הפרח אמיתי אמיתי מהגינה שלנו!!!

20200406 145820 - עוגת טורט תפוזיםתפוז מקורמל

  • 7 פרוסות תפוזים ללא הקליפה הלבנה.
  • 75 גרם סוכר

קרמלו את הסוכר היבש בסיר וכשהוא שחום זהוב, הסירו את הסיר מהאש והכניסו לתוכו את פרוסות התפוז שלך .למשך רבע שעה.

מסננים את פרוסות התפוז ומניחים אותם בתבנית .

IMG 2059 - עוגת טורט תפוזים

טורט

  • 5 ביצים
  • 315 גרם סוכר
  • 3 גרם מלח
  • 135 גרם חלב (שקדים קוקוס סויה או קצפת )
  • 10 גרם רום(או יין אדום)
  • קמח תפוחי אדמה  245 גרם
  • אבקת אפייה 5 גרם
  • 90 גרם שמן

מקציפים את הביצים, הסוכר והמלח עד שהתערובת מלבינה ומכפילה את נפחה. ואז מוסיפים את החלב ואת הרום.

מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים אותם בעדינות לתערובת הקצף ואז מוסיפים את השמן .

יוצקים לתבנית עם פרוסות התפוזים עד לשלושת רבעי ממנה.

אופים בתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות על טורבו   במשך 35 עד 40 דקות. להב הסכין שלך אמור לצאת יבש.

ממתינים רגעים ספורים לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על גבי מגש יפה.

 IMG 2062 - עוגת טורט תפוזים

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
10 תגובות
  1. יוהידת

    תמיד את מפתיעה!
    נראה מושלם
    תודה על המתכונים המקסימים והמדויקים
    מחכים להמשך:)

  2. יהודית

    האם יש תחליף לחלב כלשהוא?
    (אני לא רוצה חלבי, ושאר החלב אין לי בכשרות שלנו)
    תודה רבה
    חג שמח!

  3. יהודית

    תודה על התשובה המהירה!
    …השנה אפילו קצפת (פרווה) אין בכשרות הבד"ץ.
    יש לך אולי רעיון אחר לתחליף?
    העוגה נשמעת טובה קלה ומהירה, וחבל לי לפספס אותה השנה…

  4. יהודית

    אולי לעשות חלב שקדים ביתי?
    יש דבר כזה?

    • רותי היאט עורכת האתר

      נראה לי בעוגה הזו ילך מיץ תפוזים

    • טל

      מתכון להכנת חלב שקדים:
      על כל כוס שקדים 3 כוסות מים
      משרים כוס שקדים במים פושרים למשך 6 שעות ומעלה
      מקלפים את השקדים מהקליפה ( לא חייב אפשר אח"כ בזמן הסינון)
      מכניסים לבנדר וטוחנים עם 3 כוסות מים להמתקה ניתן להוסיף 2 תמרים ומעט ת. וניל
      ואז בחיתול בד מסננים את החלב
      את החלה שומרים במקרר עד 3 ימים אח"כ זה מחמיץ
      ואת השקדים שסיננת ניתן להשתמש לעוגות ולקישוט
      בהצלחה

  5. רבקה

    רותי היקרה
    מתענגת לדפדף באתר 🙂

    אם אני רוצה עוגה כזו בחמץ + פרווה
    + שתהיה גבוהה במיוחד.
    מה השינויים שאת מציעה?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן