חג שמח לכם
העוגה הזו ממש קלה להכנה וטעימה
הכנתי אותה השנה כבר 4 פעמים ל4 לקוחות שהזמינו דוקא אותה
היא ללא שרויה וללא קטניות
היא יפה וטעימה אוורירית ומאד רכה בפנים
בקיצור מושלמת לחג!
מה גם שקלה מאד להכנה
התפוזים המקורמלים אל תוותרו עליהם הם מוסיפים יופי ועסיסיות לעוגה
מועדים לשמחה!
נ.ב מה דעתכם על התמונה? הפרח אמיתי אמיתי מהגינה שלנו!!!
תפוז מקורמל
- 7 פרוסות תפוזים ללא הקליפה הלבנה.
- 75 גרם סוכר
קרמלו את הסוכר היבש בסיר וכשהוא שחום זהוב, הסירו את הסיר מהאש והכניסו לתוכו את פרוסות התפוז שלך .למשך רבע שעה.
מסננים את פרוסות התפוז ומניחים אותם בתבנית .
טורט
- 5 ביצים
- 315 גרם סוכר
- 3 גרם מלח
- 135 גרם חלב (שקדים קוקוס סויה או קצפת )
- 10 גרם רום(או יין אדום)
- קמח תפוחי אדמה 245 גרם
- אבקת אפייה 5 גרם
- 90 גרם שמן
מקציפים את הביצים, הסוכר והמלח עד שהתערובת מלבינה ומכפילה את נפחה. ואז מוסיפים את החלב ואת הרום.
מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים אותם בעדינות לתערובת הקצף ואז מוסיפים את השמן .
יוצקים לתבנית עם פרוסות התפוזים עד לשלושת רבעי ממנה.
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות על טורבו במשך 35 עד 40 דקות. להב הסכין שלך אמור לצאת יבש.
ממתינים רגעים ספורים לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על גבי מגש יפה.
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
עוגת תפוזים עסיסית לפסח
עוגת תפוזים עסיסית לפסח באמת עבדתי בשבילכם הרבה התישבתי מיד אחרי שבת לכתוב לכם מתכונים…
-
עוגת רכבת
עוגת רכבת ליומולדת גיל שנה לאוריה המתוק לא מצאתי רעיון יותר מקורי אז הנה קבלו…
-
עוגת נסיכה
סוף סוף הגיעה בת אחרי סדרת הבנים... ב"ה וליומולדת שלה אפיתי עוגת נסיכה , איך…
10 תגובות
תמיד את מפתיעה!
נראה מושלם
תודה על המתכונים המקסימים והמדויקים
מחכים להמשך:)
תודה רבה
שמחה שאתם אוהבים
האם יש תחליף לחלב כלשהוא?
(אני לא רוצה חלבי, ושאר החלב אין לי בכשרות שלנו)
תודה רבה
חג שמח!
את יכולה לשים חצי קצפת וחצי מים זה יוצא אותו דבר
בהצלחה
תודה על התשובה המהירה!
…השנה אפילו קצפת (פרווה) אין בכשרות הבד"ץ.
יש לך אולי רעיון אחר לתחליף?
העוגה נשמעת טובה קלה ומהירה, וחבל לי לפספס אותה השנה…
אולי לעשות חלב שקדים ביתי?
יש דבר כזה?
נראה לי בעוגה הזו ילך מיץ תפוזים
מתכון להכנת חלב שקדים:
על כל כוס שקדים 3 כוסות מים
משרים כוס שקדים במים פושרים למשך 6 שעות ומעלה
מקלפים את השקדים מהקליפה ( לא חייב אפשר אח"כ בזמן הסינון)
מכניסים לבנדר וטוחנים עם 3 כוסות מים להמתקה ניתן להוסיף 2 תמרים ומעט ת. וניל
ואז בחיתול בד מסננים את החלב
את החלה שומרים במקרר עד 3 ימים אח"כ זה מחמיץ
ואת השקדים שסיננת ניתן להשתמש לעוגות ולקישוט
בהצלחה
רותי היקרה
מתענגת לדפדף באתר 🙂
אם אני רוצה עוגה כזו בחמץ + פרווה
+ שתהיה גבוהה במיוחד.
מה השינויים שאת מציעה?
תודה רבקה
לדעתי תכפילי כמויות ותשתמשי בקמח