החג נגמר
אבל נשארנו עם טעם של עוד
לא ממש הרגשנו חג כמו כל שנה
בכל אופן חג בהסגר זה לא הדבר הכי נעים שיש…
בלשון המעטה…
נוסיף לזה שקדם לחג הזה חודש שכולנו כלואים בבית
לחוצים דואגים מקטרים מתלוננים …
ונקבל משוואה לא פשוטה
מעדיפה את המשוואות הלוגריתמיות
לחזור ללמד מתמטיקה בתיכון
יהיה יותר קל,
אבל הקב"ה רצה ללמד אותנו משהו אחר
כאן
המקום לעצור ולחשוב : ה' מה אתה רוצה שנלמד מזה?
אולי שנגביר יותר אהבה בביתנו.?
אולי שנפסיק לקטר על שגרה עמוסה?
אולי בכלל לרמז לנו שהשגרה שלנו מידי עמוסה
ולא נותנת לנו זמן לחשוב .. להתבונן…
מזמינה אתכם להמשיך לשאול את השאלות לעצמכם…
ואולי בזכות התובנות ניגאל-
סוף חג שמח!!
בסיס הפאי
300 גרם שקדים טחונים
2 כפות קקאו
100 גרם תמרים
130 גרם אפרסמונים (אפשר עוד תמרים)
2 כפות דבש (אפשר מיפל או סיליאן)
3 כפות שמן
קורט מלח
ביצוע
טוחנים הכל בבלנדר עד לתערובת דביקה ואחידה .
מצפים תבנית פאי בנילון נצמד או בניר אפיה ועם הידיים משטחים את הפאי ומהדקים היטב בתחתית ובדפנות
מעבירים למקרר או הקפאה בזמן הכנת המילוי.
מילוי
300 מ"ל קצפת או קרם קוקוס
3 כפות שמן
שליש כוס דבש (או מיפל או סיליאן)
תמצית וניל
300 גרם קוקוס
ביצוע
שמים את כל מרכיבי המילוי בסיר מלבד הקוקוס
מערבבים על אש נמוכה עד להרתחה קטנה
מכבים את האש
שופכים את הקוקוס הטחון לתוך התערובת הרותחת. מערבבים.
שופכים את התערובת על הפאי שכבר התקשה (שומרים בצד כוס להמשך)
משטחים לשכבה ישרה.
מעבירים להקפאה לזמן הכנת הציפוי
ציפוי
225 גרם שוקולד
240 מ"ל קצפת (או קרם קוקוס)
ביצוע
בסיר שמים את מרכיבי הציפוי על אש נמוכה
מערבבים עד לאיחוד הציפוי
מוציאים את הפאי מהמקפיא ושופכים עליו את הציפוי(משאירים חצי כוס ציפוי להמשך)
כדורי קוקוס לקישוט
משאריות עיסת הקוקוס מגלגלים 8 כדורים יפים ואחידים.
חצי מהכדורים טובלים בציפוי שוקולד שנשאר וחצי מניחים על הפאי ללא טבילה.
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
עוגת גבינה ללא אפיה
עוגת גבינה ללא אפיה אין על עוגות גבינה! אין שבת בלי עוגות גבינה בשבועות חגגתי…
-
טארט אגוזים ופרלין
לבצק פריך: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ 1 ביצה חצי כוס שמן חצי כוס סוכר…
-
טארט שוקולד
אני אוהבת להכין טארטים זה קינוח יפה מרשים ולא מידי מסובך להכנה הבעיה שכמעט תמיד…