חזרנו לשגרה!
אחרי חודשיים חופשה ועוד אח"כ חגים שבאו עלינו לטובה
כמעט חזרנו לחופשה
אלא שאז קבלתי הזמנה לשבת חתן
אפיתי 3 סוגי טארטים
טארט תותים ופסטוק מדהימה שבעז"ה אפרסם .
וטארט לימון.
זהו פאי שמורכב מקלתית ללא חמאה או מרגרינה
קרם אגוזים טעים כמצע.
קרם לימון עם נענע-אגב שילוב מדהים
ומעל זילופי קצפת.
לקלתית
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
1 ביצה
קורט מלח
כחצי קילו קמח
לקרם אגוזים:
100 גרם אגוזי לוז שלמים, לא קלויים
1 כף קמח
75 גרם שמן
80 גרם סוכר
קורט מלח
1 כף מחית אגוזים
2 ביצים
2 כפות חלב סויה
לקרם לימון ונענע:
3 ביצים
150 מ"ל מיץ לימון טרי
קליפה מגוררת מ-2 לימונים .
135 גרם סוכר
15-20 עלי נענע(ללא גבעול)
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
לקישוט:
שמנת
קליפה מגוררת מלימון
אופן ההכנה:
- בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים ביצה, שמן, סוכר מלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת נוזלית.
- מוסיפים קמח וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
- עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה.
- דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.
- מקפיאים את הקלתית במשך כשעה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים באפיה עיורת במשך 12-14 דקות.
- מסירים את המשקלות וממשיכים לאפות את הקלתית עוד 6-8 דקות או עד שהיא מזהיבה מעט.
- מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
- קרם אגוזים: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזים וקמח לאבקה.
- מוסיפים שמן, סוכר, מלח ומחית אגוזים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים ביצים וחלב ומעבדים שוב עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך מאוד.
- יוצקים את הקרם על גבי הקלתית החצי-אפויה ומיישרים.
- אופים במשך 10-12 דקות או עד שהקרם מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רוטט במרכז.
- מצננים לגמרי .
- קרם לימון ונענע: בסיר קטן שמים ביצים, מיץ לימון, קליפת לימון, סוכר ונענע וטורפים היטב באמצעות מטרפה.
- מבשלים את הקרם הלימון תוך כדי טריפה נמרצת עד שהקרם מסמיך.
- מסננים את הקרם ומצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
- מוסיפים חמאה וטוחנים באמצעות בלנדר מוט עד שמתקבל קרם אחיד ומעט דליל.
- יוצקים את הקרם על גבי שכבת הפיסטוק ומיישרים את החלק העליון.
- מצננים את הטארט כ-3 שעות במקרר ..
- לפני ההגשה מקשטים בקליפת לימון מגוררת ובשמנת מוקצפת.
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
טארט אגוזים ופרלין
לבצק פריך: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ 1 ביצה חצי כוס שמן חצי כוס סוכר…
-
טארט שוקולד ודובדבנים
לבצק פריך שוקולד: חצי כוס שמן 30 גרם קקאו כהה חצי כוס סוכר קורט מלח…
-
טארט מקרון בקרם לימון פרווה
אני אוהבת לימון .ובכלל את הטעם החמצמץ של פרות ההדר. בכל עוגה וטארט אני מנסה…