טרטלת לימון עם מרנג צרוב
IMG_1494

המתכון שלפנינו ממש קל ומפאר כל בר

עשיתי אותו לאחרונה לבר של ארוע והיה מאד מוצלח

מרשים וטעים!

IMG 1491 - טרטלת לימון עם מרנג צרוב

יש לי כמה טרטלתי לימון באתר בגרסאות שונות

את זה אני אוהבת בגלל המרנג היפה והמבריק שמעליו…

הוא נותן את כל שואוו

IMG 1490 - טרטלת לימון עם מרנג צרוב

במתכון של המרנג הזה אם נשאר אפשר להכין קרמבויים המתכון כאן

לקלתית:

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

1 ביצה

קורט מלח

כחצי קילו קמח

לקרם אגוזים:
100 גרם אגוזי לוז שלמים, לא קלויים
1 כף קמח
75 גרם שמן
80 גרם סוכר
קורט מלח
1 כף מחית אגוזים
2 ביצים
2 כפות חלב סויה

לקרם לימון ונענע:
3 ביצים
150 מ"ל מיץ לימון טרי

מחית אננס משומרים
קליפה מגוררת מ-2 לימונים .
135 גרם סוכר

למרנג שוויצרי:
חצי כוס חלבונים
כוס סוכר

IMG 1494 - טרטלת לימון עם מרנג צרוב

אופן ההכנה:

  • בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים ביצה, שמן, סוכר מלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת נוזלית.
  • מוסיפים קמח וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה.
  • דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.
  • מקפיאים את הקלתית במשך כשעה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים באפיה עיורת במשך 12-14 דקות.
  • מסירים את המשקלות וממשיכים לאפות את הקלתית עוד 6-8 דקות או עד שהיא מזהיבה מעט.
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  • קרם אגוזים: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזים וקמח לאבקה.
  • מוסיפים שמן, סוכר, מלח ומחית אגוזים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים ביצים וחלב ומעבדים שוב עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך מאוד.
  • יוצקים את הקרם על גבי הקלתית החצי-אפויה ומיישרים.
  • אופים במשך 10-12 דקות או עד שהקרם מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רוטט במרכז.
  • מצננים לגמרי .

IMG 1492 1 - טרטלת לימון עם מרנג צרוב

  • קרם לימון: בסיר קטן שמים ביצים, מיץ לימון, קליפת לימון, מחית אננס סוכר וטורפים היטב באמצעות מטרפה.
  • מבשלים את הקרם הלימון תוך כדי טריפה נמרצת עד שהקרם מסמיך.
  • מסננים את הקרם ומצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
  • יוצקים את הקרם על גבי שכבת האגוזים ומיישרים את החלק העליון.
  • מצננים את הטארט כ-3 שעות במקרר ..

 

  • למרנג שוויצרי: מעבירים חלבונים וסוכר לקערת נירוסטה או זכוכית.
  • מניחים את הקערה מעל סיר קטן עם מים רותחים ומחממים  תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס לחלוטין . זה יכול לקחת מספר דקות, בודקים מדי פעם אם הסוכר נמס על ידי נגיעה בתערובת עם האצבע – אם לא מרגישים את גושי הסוכר והתערובת חמימה אך לא רותחת – היא מוכנה לשלב הבא.
  • מעבירים את החלבונים החמים לקערת המיקסר ומקציפים 10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק.
  • מזלפים תלוליות עם צנטר עגול חלק

IMG 1495 - טרטלת לימון עם מרנג צרוב

4 תגובות
  1. רותי

    סליחה, המתכון פשוט מהמם ומגרה, אבל לא כל-כך הבנתי באיזה שלב המרנג הופך לצרוב. תודה!

  2. אביגיל

    האם ניתן להקפיא?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן