המתכון שלפנינו ממש קל ומפאר כל בר
עשיתי אותו לאחרונה לבר של ארוע והיה מאד מוצלח
מרשים וטעים!
יש לי כמה טרטלתי לימון באתר בגרסאות שונות
את זה אני אוהבת בגלל המרנג היפה והמבריק שמעליו…
הוא נותן את כל שואוו
במתכון של המרנג הזה אם נשאר אפשר להכין קרמבויים המתכון כאן
לקלתית:
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
1 ביצה
קורט מלח
כחצי קילו קמח
לקרם אגוזים:
100 גרם אגוזי לוז שלמים, לא קלויים
1 כף קמח
75 גרם שמן
80 גרם סוכר
קורט מלח
1 כף מחית אגוזים
2 ביצים
2 כפות חלב סויה
לקרם לימון ונענע:
3 ביצים
150 מ"ל מיץ לימון טרי
מחית אננס משומרים
קליפה מגוררת מ-2 לימונים .
135 גרם סוכר
למרנג שוויצרי:
חצי כוס חלבונים
כוס סוכר
אופן ההכנה:
- בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים ביצה, שמן, סוכר מלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת נוזלית.
- מוסיפים קמח וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
- עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה.
- דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.
- מקפיאים את הקלתית במשך כשעה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים באפיה עיורת במשך 12-14 דקות.
- מסירים את המשקלות וממשיכים לאפות את הקלתית עוד 6-8 דקות או עד שהיא מזהיבה מעט.
- מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
- קרם אגוזים: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזים וקמח לאבקה.
- מוסיפים שמן, סוכר, מלח ומחית אגוזים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים ביצים וחלב ומעבדים שוב עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך מאוד.
- יוצקים את הקרם על גבי הקלתית החצי-אפויה ומיישרים.
- אופים במשך 10-12 דקות או עד שהקרם מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רוטט במרכז.
- מצננים לגמרי .
- קרם לימון: בסיר קטן שמים ביצים, מיץ לימון, קליפת לימון, מחית אננס סוכר וטורפים היטב באמצעות מטרפה.
- מבשלים את הקרם הלימון תוך כדי טריפה נמרצת עד שהקרם מסמיך.
- מסננים את הקרם ומצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
- יוצקים את הקרם על גבי שכבת האגוזים ומיישרים את החלק העליון.
- מצננים את הטארט כ-3 שעות במקרר ..
- למרנג שוויצרי: מעבירים חלבונים וסוכר לקערת נירוסטה או זכוכית.
- מניחים את הקערה מעל סיר קטן עם מים רותחים ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס לחלוטין . זה יכול לקחת מספר דקות, בודקים מדי פעם אם הסוכר נמס על ידי נגיעה בתערובת עם האצבע – אם לא מרגישים את גושי הסוכר והתערובת חמימה אך לא רותחת – היא מוכנה לשלב הבא.
- מעבירים את החלבונים החמים לקערת המיקסר ומקציפים 10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק.
- מזלפים תלוליות עם צנטר עגול חלק
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
טרטלת לימון
חג שבועות לפנינו כולנו מתחילות לחשוב על רעיונות ומתכונים לכבוד החג בד בבד עם הכנה…
-
עוד טרטלת לימון
שבוע טוב! מזמן (חודשיים) אפיתי את הטארט הזו אבל לא העליתי על הכתב. הטארטלט…
-
עוגה עם הפתעה בפנים
זו עוגה לא קלה לביצוע אבל היא מרשימה . מה שטוב שהיא מאד מפתיעה את…
4 תגובות
סליחה, המתכון פשוט מהמם ומגרה, אבל לא כל-כך הבנתי באיזה שלב המרנג הופך לצרוב. תודה!
צודקת לא כתבתי
בסוף בסוף אחרי זילוף המרנג את צורבת עם ברנר
האם ניתן להקפיא?
כן בהחלט