עוגת גבינה קרמית חלבית לפסח
20250403_111148

חזרתי! והפעם עם מתוק מיוחד לפסח

מתנצלת שנעלמתי מפה קצת יותר מדי זמן…
אבל כשיש ברוך ה' עומס מבורך של הזמנות – אין זמן לכתוב, רק לאפות!
ובפסח? אני במיוחד אוהבת לאתגר את עצמי – ולהכין קינוחים שהם גם ללא קטניות, גם ללא שרויה – ועדיין מפנקים, רכים, עשירים בטעם ויפים בטירוף.

ככל שיותר מאתגר – ככה אני יותר נהנית!
ואכן, הכנתי המון קינוחים שהוזמנו שוב ושוב… כי פשוט נגמרו מהר מדי.

ועכשיו – אני שמחה לשתף אתכם באחד המתכונים הכי אהובים שלי,
שכבש את שולחנות החג (ואת הלבבות!) –
עוגת גבינה קרמית חלבית לפסח

(ללא קטניות, ללא שרויה – וטעימה בטירוף)

20250403 111305 768x1024 - עוגת גבינה קרמית חלבית לפסח

לבצק:

1 ביצה

1 כוס שמן

קורט מלח

200 גרם קמח שקדים

300 גרם קמח תפוחי אדמה

1 כוס סוכר

ללוש את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד ונוח.
לשמור כ־3 כפות מהתערובת בצד לצורך פירורים.
את שאר הבצק לשטח בתבנית ולאפות כ־10 דקות ב-180 מעלות.

למלית הגבינה:

1 כוס סוכר

1 ק"ג גבינה לבנה 5%

2 שקיות סוכר וניל

30 גרם אינסטנט פודינג וניל

4 כפות קמח תפוחי אדמה

1 כפית אבקת אפייה

6 ביצים

1 שמנת טבעית (כגון נפוליאון)

מערבבים היטב את כל חומרי המלית עד קבלת בלילה אחידה.
יוצקים את המלית על הבסיס האפוי חלקית, מפזרים מעל את הפירורים ששמרנו מראש,
ואופים שוב עד שהמלית מתייצבת והפירורים מזהיבים.
מצננים היטב, חותכים לריבועים, מקשטים (למשל בקצפת חלבית ותותים) – ומתמוגגים.


רוצים עוד מתכונים, רעיונות, השראה או פשוט להתפנק במשהו מתוק באמת?

עקבו אחרי מקום קטן לחלומות – המקום שבו קינוחים נולדים מהלב.
להזמנות >> 055-2561932
בכשרות בד"ץ עדה החרדית ולנדא

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן