סוף הקיץ .
אמנם אני ממש לא אוהבת את חום הקיץ.
אבל בואו ננצל את קרני השמש האחרונות כדי לעשות קינוח קיצי וטרי . זהו פאי אפרסק שהכנתי לבר מצוה.
הקינוח הזה טעים לכולם בכל מקרה, הוא סופר טרי ולא מתוק מאוד. אז זה מתכון שאני מאוד ממליצה! והנענע מוסיף המון!
(תבנית של 22 ס"מ קוטר)
לקלתית
-
1 ביצה
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
קמח כמה שנכנס ליצירת בלילה נוחה לרידוד
ג'לי אפרסקים:
- 400 גרם של מים
- 80 גרם סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 אפרסקים יפים
- 400 גרם מחית אפרסק
- 8 גרם של ג'לטין
קרם דיפלומט לימון :
- 4 גרם של ג'לטין
- 20 עלים של נענע
- 250 גרם חלב (סויה או אחר)
- 50 גרם סוכר
- 40 גרם חלמון ביצה
- 25 גרם קורנפלור
- 20 גרם שמן
- 200 גרם קצפת
לקישוט :
- ג'לי שקוף או מעט ריבה צהובה
- 1 אפרסק
- כמה עלי נענע
לקלתית:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד את הביצה הסוכר השמן וקמח עד ליצירת בצק נוח לרידוד
מעבירים את גוש הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים ועוטפים בנילון נצמד.
מצננים כ-1/2 שעה במקרר.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.(או מרופד בניר אפיה)
דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אופים עד שהקלתית אפויה היטב.
עבור ג'לי אפרסק :
מפזרים את הג'לטין במים קרים מאוד.
חותכים את האפרסקים לשמונה .
בסיר, מביאים את המים, הסוכר והוניל לרתיחה.
מוסיפים את האפרסקים החתוכים ומבשלים על אש נמוכה במשך 15-20 דקות. לא יותר, שלא יהיו רכים מדי.
מחממים את מחית האפרסקים (אפשר להכין לבד מחית ) ואחר כך מחוץ לאש, מוסיפים את הג'לטין המומס במקרוגל. מערבבים.
ברינג מצופה בנילון נצמד או בתבנית מניחים את פרוסות האפרסקים המבושלים בצורה נאה.
יוצקים את מחית האפרסקים באופן שווה ומכניסים להקפאה לפחות שעתיים .
לקבלת קרם דיפלומה לימון :
מפזרים את הג'לטין במים קרים מאוד.
מחממים בסיר את עלי הנענע עם החלב במשך כ -15 דקות.
בקערה אחרת, מקציפים יחד את החלמונים והסוכר עד שהתערובת מלבינה.
מוסיפים את הקורנפלור לקערת החלמונים ומערבבים.
באמצעות מוט בלנדר טוחנים את תערובת החלב עם הנענע .
יוצקים 3/4 של החלב החם לתוך קערת החלמונים והקורנפלור, מערבבים היטב ואז מחזירים את התערובת לסיר המכיל את החלב הנותר.
ממשיכים לבשל את התערובת על אש נמוכה עד שהקרם מתעבה במשך כ 3 דקות.
מכבים את האש, מוסיפים את הג'לטין המומס ואת השמן ומערבבים.
מצננים היטב את הקרם.
כשהקרם קר, מקציפים את השמנת ומערבבים אותה בתנועות קיפול לקרם.
משאירים קצת קצפת ומכניסים לשקית זילוף. שומרים במקרר.
עבור הרכבה :
מורחים את קרם דיפלומט-לימון על הקלתית של העוגה ומחליקים עם מרית.
משחררים את ריבת האפרסקים מהתבנית\רינג ומניחים אותה על ניר אפיה..
מחממים קלות את הג'לי השקוף או הריבה ושופכים אותו על שכבת האפרסק הקפואה.
מחליקים את עודף הזיגוג עם מרית לפני שזה קופא .
מעבירים בעדינות את שכבת האפרסק עם הג'לי על הקרם שבקלתית.
מעטרים מסביב בשושני קצפת ,פרוסות אפרסקים ועלי נענע.
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
פאי תותים פסטוק
בחיים לא טעמתי פאי טעים כמו זה לבצק פריך: 1 ביצה חצי כוס שמן…
-
פאי אגסים בקלי קלות
לא יודעת אם טעמים משתנים כשמתבגרים אצל כולם אצלי כן עובדה פעם לא אהבתי טארטים…
-
פאי לימון משגע לפסח
זה פאי שאתם חייבים להכין לפסח עד שהגעתי למתכון שלו הלכו לי כמה קרמים לפח…
2 תגובות
רותי היקרה כל עוגה שלך יצירה וכמה מ-ג-ר-ה !!
תודה לילי…היא באמת טעימה!