כל פעם אני שוברת את הראש במה לפתוח ….
אני רוצה לדבר על החופש…
אבל יבואו כל אלו שאינם מורים ומורות ויבכו על מר גורלם…
אז אם כבר הזכרנו מורים
תדעו שגם אנחנו לא כולנו יצאנו לחופש
לא חילקנו תעודות..
לא יצאנו למחנה עם התלמידות..
יש קבוצות שאנחנו מלמדים גם בחופש…
ויש אסיפות הערכות
ויש פגישות עם הורים\צוות\פקוח…
וזה לא נגמר…
זה סתם שתדעו ולא תקנאו בנו יותר מידי 🙂
וחוצמזה -תודו- בחופש זה הזמן היחיד שאתם רוצים להיות מורים במקומינו
כל השנה נוח לכם במשרד הממוזג מול המחשב
כשאינכם עומדים מול 20\30\40 תלמידים
ומנסים להשליט סדר בבלגן שלהם…
ועוד ללמד אותם מזה פאי (לא של עוגה…:) ומהי פרבולה
מהי אסימפטוטה ולמה יש אינסוף?
אתם לא ממש רוצים להתחלף איתנו!
נחזור לעינינים פחות קריטיים..
לפניכם עוגת גבינה ממש פשוטה אפילו לא צריך לאפות אותה
הבסיס בסקויטים טחונים(5 דקות עבודה)
ומעליהם קרם גבינה עשיר שמערבבים בכף ובקערה אחת.
כשמלמעלה ציפוי טעים ומבריק של ריבת חלב
גשו למטבח!
ו
מצרכים לתחתית:
100 גרם מרגרינה
200 גרם פתי בר
מניחים בקערת מעבד המזון את העוגיות,והמרגרינה
וטוחנים . משטחים את פירורי
העוגיות בתוך התבנית .
לקרם גבינה ושוקולד לבן:
20 גרם (5 כפיות או שקית וחצי) ג'לטין
100 מ"ל (שליש כוס ועוד כף וחצי) מים
300 גרם שוקולד לבן,
1 קילו גבינת לבנה 5%
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
2 שמנת פרווה(ריץ) להקצפה.
80 גרם סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה בינונית-קטנה את הג'לטין והמים, מניחים לשבת ולספוח את הנוזלים ל-5-10 דקות.
במיקרוגל או על בן מארי ממיסים את השוקולד הלבן , מצננים מעט.
טורפים בקערה גדולה את הגבינה ותמצית וניל . מוסיפים את השוקולד הלבן המומס וטורפים לתערובת חלקה.
ממיסים את הג'לטין (20-30 שניות במיקרוגל) ומערבבים בכפית לתערובת חלקה ללא גושים.
מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתוך בלילת הגבינה .
יוצקים את הבלילה על בסיס הבסקויטים. מעבירים להקפאה.
זיגוג ריבת חלב(עדיף להכין יום קודם ולשמור במקרר)
75 גר’ מים
150 גר’ סוכר
150 גר’ גלוקוזה
100 גר’ ריבת חלב
50 גר’ מסת ג’לטין
140 גר’ שוקולד לבן
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בתוך מד ליטר.
שומרים בצד. שמים גלוקוזה, ריבת חלב, מים וסוכר בתוך סיר
ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הג’לטין מחוץ לאש ומערבבים עד להמסה.
מוזגים ישירות למד ליטר,
מערבבים קצת ואז טוחנים עם בלנדר מוט עד למרקם אחיד.
מסננים לתוך לקערה ומכסים את שטח הפנים עם ניילון נצמד.
שומרים במקרר וכשרוצים להשתמש בזיגוג
מחממים לטמפרטורה של 27-30º.ויוצקים על העוגה.
אולי יתחשק לכם לראות גם
-
עוגת גבינה גבוהה וטעימה
חשבתי שאספיק לתת לכן יותר לחג המתקרב אבל השנה לא הספקתי לכתוב לפני.... כל השבוע…
-
עוגת גבינה ללא אפיה
עוגת גבינה ללא אפיה אין על עוגות גבינה! אין שבת בלי עוגות גבינה בשבועות חגגתי…
-
עוגת גבינה בניחוח פרות הדר
מי לא אוהב עוגות גבינה שיקום? עוגות גבינה שימושיות ליוםיום לחופש שאנחנו בעיצומו ...…
6 תגובות
קודם כל תמונה יפה ומרשימה, הסטיילינג נותן תחושה חמימה ויוקרתית. (הייתי מוותר על הגביע קפה ליד הוא תופס קצת מהמקום של העוגה ונראה לי מיותר לגמרי)
העוגה נראית מושקעת וטעימה.
לגבי המתכון יש לי הערה אם אפשר: מרגרינה וריץ' אלו תחליפים פרווה. כשרוצים שהעוגה תהיה פרווה אין ברירה אלא להשתמש בהם.
אבל ברגע שהעוגה חלבית בכל מקרה למה לא להשתמש במקור שהא טעים יותר ומבחינת בריאותית יותר טוב: חמאה ושמנת חלבית.
תודה על התגובה המחממת
לגבי חמאה אתה צודק שזה בריא אבל אני לא מכניסה אלי חמאה . אני פשוט לא יכולה לגעת בחמאה זה מגעיל אותי
ולגבי שמנת חלבית זה אותו טעם כמו החמאה. אבל כמובן שאם אוהבים חמאה זה עדיף
רותי יקרה!
מאלף!!!!
עוגה מהממת….
תודה רבה יהודית
רותי זה מהמהם
והצילום בכלל…
לא כ"כ ברור לי, בתמונה רואים 3 שכבות ובמתכון רק 2 -(בסקויטים וגבינה)
ומה יקרה אם לא אשתמש בג'ליטין?
נכון נראה 3 שכבות כי השתמשתי ב2 סוגי בסקויטים שחורים ולבנים(פשוט כי נגמר לי:)
ולגבי הג'לטין חובה לשים אלא אם כן את משאירה את העוגה במקפיא כל הזמן עד ההגשה ממש